Yhdistyminen

M&M 19.5.2015 09:36 päivitetty 4.2.2016 10:52

Grano ja Multiprint yhteen - "vahvat perusteet"

Grano ja Multiprint fuusioituvat vastatakseen paino-ja tulostusalan murrokseen.

Grano ja Multiprint yhdistyvät paino- ja tulostusalan jättiläiseksi.

Yhdistymisen läpiviemiseksi Granon toimitusjohtaja Heimo Viinanen siirtyy yhtiön hallituksen jäseneksi sekä johdon erityistehtäviin kesäkuun aikana. Multiprintin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen puolestaan aloittaa uuden yhtiön toimitusjohtajan tehtävissä.

"Yhdistymiselle on vahvat perusteet. Molempien tahtotila on ollut olla valtakunnallisesti paikallinen toimija ja myös alan edistyksellinen kehittäjä. Palveluverkkomme täydentyy ja saamme entistä paremmat lähtökohdat asiakastarpeisiin vastaamiseen", Viinanen arvoi yhdistymispäätöksen hyötyjä tiedotteessa.

Fuusion myötä toimialalle syntyy suuryritys, jonka liikevaihto nousee noin 90 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä yli 800:aan.

Yhdistymisen jälkeen yrityksellä tulee olemaan toimipisteitä 23 Suomen kaupungissa. Granon palveluverkon painopiste on pääkaupunkiseudun lisäksi Keski- ja Itä-Suomessa ja Multiprintin vastaavasti Etelä- ja Länsi-Suomessa, joten yhdistyessään yritykset täydentävät toisiaan. Päällekkäisiä toimintoja yrityksillä on pääkaupunkiseudulla.

Hirvosen mukaan yhdistymiseen on vaikuttanut toimialan ylikapasiteetti, joka näkyy erityisesti perinteisessä painamisessa. Digitaalinen painaminen taas on pirstaloitunut pieniin toimijoihin.

"Toimialallamme on käynnissä selkeä murros, joka on heijastunut monenlaisina muutoksina. Erityisesti digitaalinen murros edellyttää uudenlaisten palvelujen ja asiakasratkaisujen kehittämistä. Granon ja Multiprintin yhdistymisen myötä alalle muodostuu suuri suomalainen toimija, joka kykenee panostamaan tulevaisuuteen", Hirvonen arvioi.

Yrityskauppa edellyttää Multiprintin pääomistajan partiolippukunta Turun Metsänkävijät ry:n hyväksyntää. Järjestely on tarkoitus viedä loppuun kesän 2015 aikana. Uuden yrityksen enemmistöomistaja on sijoitysyhtiö Panostaja. Muu omistus jakautuu Turun Metsänkävijöiden ja toimivan johdon kesken.

Vuonna 2014 paino-, tulostus- ja digitointialan palveluyritys Multiprintin liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa. Markkinointiviestintä-, paino- ja tulostuspalveluyritys Granon liiikevaihto oli puolestaan 58 miljoonaa euroa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö