Yrityskaupat

Janne Pöysti 2.11.2016 10:02

Grano osti painotalo Framin

"Fram on ollut harvoja alalla menestyneitä yrityksiä, jolla on hyvää prosessiosaamista”, sanoo Granon Jaakko Hirvonen.

Graafisen alan yhtiö Grano on ostanut vaasalaisen painotalon Framin. Yrityskauppaan kuuluu myös Framin kehittämä tilaus ja varastointijärjestelmä Printbox. Osapuolet ovat sopineet, että yrityskaupan arvoa ei julkisteta.

"Tällä alalla on valtavasti ylikapasiteettia, jota pitää purkaa. Fram on ollut harvoja alalla menestyneitä yrityksiä, jolla on hyvää prosessiosaamista", Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen sanoo.

Hirvosen mukaan kaupan myötä Framin nykyisestä omistajasta ja toimitusjohtajasta Jan Rosendahlista tulee Granon osakas.

Rosendahl ja Framin 35 työntekijää jatkavat Grano-konsernin palveluksessa. Uudessa organisaatiossa Rosendahlin esimies on Granon Vaasan aluejohtaja Mikael Back.

Vuonna 1910 perustettu Fram on panostanut viime vuosina voimakkaasti tehokkuuteen ja tuotekehitykseen.

”Asiakkaat arvostavat yhden luukun periaatteella saatavaa kattavaa kokonaispalvelua. Granolla tämä kokonaispalveluketju on kunnossa ja asiakkaat saavat uutta lisäarvoa rinnalle tuoduista digitaalisista palveluista”, Rosendahl kommentoi yrityskauppaa.

Suomessa, Virossa ja Venäjällä toimiva Grano on sijoitusyhtiö Panostajan tytäryhtiö. Granossa työskentelee yrityskaupan jälkeen noin 850 ihmistä. Yhtiö tavoittelee tulevalla tilikaudella 100 miljoonan euron liikevaihtoa.

Lähde: Kauppalehti

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö