Äänikirjapalvelusta tunnettu ruotsalaisyhtiö Storytel kertoo ylittäneensä vuoden kolmannen neljänneksen aikana ensi kertaa miljoonan maksavan tilaajan rajan. Yhtiöllä oli heinä-syyskuussa keskimäärin 1 014 400 tilaajaa eli 126 900 enemmän kuin aiemmalla vuosineljänneksellä.

Tilaajamäärä on Storytelin omaa ennakkoarviota suurempi, sillä yhtiö ennakoi aiemmin yltävänsä kolmannella neljänneksellä 1 005 000 tilaajan määrään.

Storytel teki suoratoistopalvelullaan heinä-syyskuussa 399 miljoonan kruunun eli noin 37 miljoonan euron liikevaihdon. Edelliseltä vuosineljännekseltä liikevaihto nousi noin neljänneksen, ja vuodessa kasvua on tullut 43 prosenttia. Myös liikevaihto ylitti yhtiön aiemman ennusteen.

Liikevaihtoa kasvatti yhtiön mukaan sekä ennakoitua parempi tilaajakertymä että tilaajakohtaisen liikevaihdon kasvu. Rahaa kertyi tilaajaa kohden aiempaa enemmän muun muassa siksi, että digitaalisten kirjojen arvonlisävero aleni Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

”Odotamme nyt luottavaisina arvonlisäveron laskemista Puolassa ja Alankomaissa marraskuussa 2019 ja tammikuussa 2020”, toimitusjohtaja Jonas Tellander kommentoi tiedotteessa.

Valtaosa Storytelin liiketoiminnasta keskittyy edelleen Pohjoismaihin.

Storytel julkistaa osavuosituloksensa marraskuussa. Ennakkotiedot tilaajamäärästä ja liikevaihdosta saivat yhtiön kurssin avaamaan muutaman prosentin nousuun Tukholman pörssissä maanantaina.

Storytel ilmoitti syyskuussa ostavansa Suomesta kirjakustantaja Gummeruksen. Kauppahintaa ei julkistettu.

Lue lisää: Kirjojen suoratoistopalvelu Storytel vahvistaa asemaansa Suomessa – ostaa Gummerus Kustannuksen

Lue lisää: Kirjojen suoratoistopalvelu Storytel haluaa kasvattaa markkinaosuuttaan Suomessa – valitsi kumppaniksi OMD Finlandin