AdAgen lähteiden mukaan Amazon valmistelee aggressiivisesti uutta, ilmaista versiota videopalvelustaan. Ilmeisesti tarkoitus on tarjota ilmaiseksi laaja valikoima elokuvia ja tv-sarjoja, mutta jättää aivan tuoreimmat tuotannot edelleen maksullisen Primen puolelle.

Kisa ihmisten mielenkiinnosta videopalveluissa on äärimmäisen kovaa, ja panokset nousevat koko ajan. Facebook on esitellyt oman Watch-palvelunsa, ja Apple on sijoittanut jo valtavia rahamääriä omiin tuotantoihinsa. Viime viikolla Applen kerrottiin esimerkiksi tarjonneen Jennifer Anistonin ja Reese Witherspoonin tekeillä olevasta sarjasta enemmän kuin Netflix.

Myös Amazon polttaa rahaa omiin tuotantoihinsa, tänä vuonna sitä on kulunut arvioiden mukaan noin viisi miljardia dollaria. Yrityksen omat studiot on esimerkiksi siirretty Los Angelesin Culver Studiosille, jotka toimivat esimerkiksi Citizen Kanen kuvauspaikkana. Yhtiö on myös solminut sopimuksia sisällöistä esimerkiksi koomikko Seth Rogen in ja Walking Dead -sarjan tuottajan Robert Kirkman in kanssa.

Näitä huippu-uutuuksia ei kuitenkaan ilmeisesti nähtäisi ilmaisversiossa, jonka käyttäjiä yritettäisiin houkutella 99 dollaria vuodessa maksavan Primen jäseniksi. Käytännössä kyseessä on siis erityisesti mobiilipelimaailmasta tuttu freemium-malli, jossa ilmaiseksi pääsee vähän kokeilemaan,mutta syvemmälle sukeltaminen vaatii jo lompakon raottamista.

Ilmaispalvelussa rahaa sataisi Amazonin kassaan ohjelmiin ympätyistä mainoksista. Sisällöntuottajille lohkaistaisiin osansa tulovirrasta sen mukaan, miten paljon niiden sisältöjä palvelussa katsotaan. Sisällöntuottajille luvataan myös äärimmäisen tarkkaa raportointia videoiden katseluista.

Vaikka AdAge on saanut suunnitelmasta kommentteja useilta asiasta perillä olevilta anonyymeiltä tahoilta, Amazon kieltää virallisesti kaiken. Techcrunchille antamassaan lausunnossa Amazon toteaa lyhyesti, ettei ole tuomassa mainosrahotteista versiota Prime-videosta markkinoille. Tämä toki jättää yritykselle mukavan porsaanreiän, uusi palveluhan saattaa olla nimeltään jotain aivan muuta.

Lähde: Tivi