IPhone 3G -puhelinta halajavat voivat harjoitella luurin ruinaamista pomolta Sonerankampanjasivustolla, jossa hakemuksen ottaa vastaan kaiken nähnyt Martti Laaksonen.

Olet jättänyt mainostoimistojohtajan tehtävät, miten jaksat vielä kuunnella alaisten ruinaamista, Martti "iMara" Laaksonen?- Sitähän uhraa kaikkensa firmansa eteen. Minulle tarjottiin luonneroolia ja pakkohan se oli hyväksyä. Olen harjoitellut tätä 30 vuotta. Mainostoimistossa olen aina joutunut sanomaan eijeiei, perustele, perustele.

Jukka Kohonen - seuraajasi Kingin toimitusjohtajana - kertoi, että esitit vaikeasti tavoiteltavaa ennen kuin lupauduit rooliin.- Ensin joutuivat vähän houkuttelemaan, mutta sitten tajusin, että tämähän sopii minulle. Kerran teimme Kirsti Paakkasen kanssa Hellä Mietonen -shampoomainosta, jossa minun piti hyväillä studiossa saunanpesijämummon muotoista pulloa musiikin tahtiin. Taustalaulu meni jotenkin "Hellä Mietonen niin puhdas on ja hellä". Silloin tunsin itseni idiootiksi.

Tämä iMaran rooli tuli luontevammin?- Tämä tuli luontevasti. Olen uhrannut mainonnalle käteni ja nyt meni naamakin.

Alkaako eläkeläisellä olla rahat niin vähissä, että täytyy ryhtyä mainosnäyttelijäksi?- Ei se siitä lähtenyt. Minä olin ennemminkin maksumiehenä, että pääsin mukaan (naurua).

Suomen Näyttelijäliiton suositusten mukaan tv-spotista pitäisi saada vähintään 4200 euroa, pääsitkö liiton liksoille?- Ehei, ei. Teen tämän rakkaudesta taiteeseen. Teen tämän firman eteen, ja sairaalloinen esiintymisen tarvehan se kaiken ratkaisi.

Miten meinaat eläkepäivät viettää, jos iMara-keikkoja ei ilmaannu jatkuvalla syötöllä?- Juuri näitähän rupeaa poikimaan. Huomataan, että ärtynyt, vanheneva johtajatyyppi alkaa olla kysyttyä tavaraa.

Bob Helsingin Mika Sarimo antoi palautetta, että iMara ei toimi kuten aito. Sarimo tarjoutui ostamaan iMaralta veneen, jos saa iPhonen ja iMara kieltäytyi. Saiko Mara veneen myytyä?- Ei se niin mennyt. Lupasin Sarimolle, että jos hän ostaa iPhonen, annan veneen kaupanpäällisiksi. Sarimo ei ole vielä vastannut. Kohta ilmeisesti tulee perimään venettä.

Millaista palautetta olet saanut kampanjasta?- Ystävällistä hattuilua on tullut tutuilta, mutta se kuuluu kuvaan. Se on tämän homman suola. Kiva jutella, kun kaverit soittelee.