Nelonen Media on ostanut Yle llä aiemmin nähdyn Syke-sairaalasarjan. Sarjan viidennen kauden jaksot alkavat Ruutu-palvelussa syksyllä. Sykkeen katsojien on hankittava maksullinen Ruutu+-tilaus.

Sarjan tulevaisuus on ollut epävarma vuodesta 2016, jolloin Yle kertoi lopettavansa uusien kausien oston neljänteen kauteen.

Miksi Sykettä ei nähdä perinteisessä televisiossa, Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen?

"Ruudun osalta tilanne on se, että Liiga loppuu siellä keväällä ja olemme tuomassa palveluun paljon kotimaista viihdesisältöä. Tuomme sinne myös muita alkuperäissarjoja, kuten Keisari Aarnion, uuden Kummeli-sarjan ja Haapasalon Suomen."

Uudet jaksot tuottaa edelleen Yellow Film & TV. Sykkeen alkuperäisen idean takana oleva käsikirjoittaja Petja Peltomaa on mukana vastaavana tuottajana ja showrunnerina. Hän vastaa sarjan sisällöstä käsikirjoitustiimin johtajana. Uusien sisältöjen käsikirjoitusta on hiottu jo kuukausia. Käsikirjoitusryhmässä on mukana kolme lääkäriä.

Ruudun ja Yellow Film & TV:n yhteistyösopimus kattaa useamman tuotantokauden. Ensimmäiset neljä kautta eivät ole mukana sopimuksessa. Toivonen kertoo, että sarjaa esitetään jatkossa tasaisemmin läpi vuoden. Tuotantokausia voi siis olla vuodessa enemmän kuin yksi.

Peltomaan mukaan lähtökohtaisena tavoitteena on se, että sarja pyörii vielä useamman vuoden.

"Sarja laajenee nyt käsittelemään koko osaston henkilökuntaa, kun se aiemmin keskittyi neljän pääosan esittäjän elämään. Sinne tulee uusia henkilöitä mukaan. Kun sisältö laajenee, en näe estettä sille, että sarjaa tehtäisiin vaikka 10 kautta lisää. Haluan tietenkin pitää huolen laadusta, ettei mene ihan överiksi."

Toivonen kuvailee Sykettä isoksi ohjelmaksi, jossa on isoja tähtiä.

"Tykkäämme sellaisista ohjelmista. Haluamme tehdä Sykettä hamaan tappiin saakka", Toivonen kertoo.

Toivosen mukaan Syke on Nelonen Median suurin yksittäinen viihdepanostus.

"Euroja emme ole kertomassa. Draama on genrenä kallista tehdä ja Syke on laatusarja. Se näkyy hinnassa", Toivonen sanoo.

Syke on ollut Ylen Areena n historian katsotuin tv-sarja. Myös TV2 :lla nähtyä sarjaa on katsottu poikkeuksellisen paljon Areena-verkkopalvelusta. Sykettä ovat katsoneet etupäässä naiset.

Peltomaan mukaan Sykkeen vankka fanipohja oli sarjan paras myyntivaltti.

"Minulle ja kaikille tekijöille oli tärkeää, että pystyimme vastaamaan fanien toiveeseen. Tällaista tilannetta ei usein elämässään koe, että fanit vaativat lisää. Emme vain voineet mitään sille, ettei tähän saakka ollut kanavaa mukana."

Miten uskotte Sykkeen fanien suhtautuvan siihen, että ennen Ylellä vapaasti katseltavissa oleva ohjelma pannaan maksulliseen palveluun?

"Syke on sen verran vetovoimaista sisältöä, että se enemmänkin ajaa katsojia palveluun", Toivonen sanoo.