Lahden kaupungin omistama vesihuoltoyhtiö Lahti Aqua ja saksalaisen Mercedes-tallin Formula 1 - kuljettaja Valtteri Bottas ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Bottas alkaa vesiyhtiön mainoskasvoksi maailmalla.

"Yhteistyö antaa loistavan mahdollisuuden vahvistaa Lahti Aquan brändiä ja tunnettuutta. Valtteri edustaa meidän näkökulmastamme niitä arvoja, joita myös Lahti Aqua on omassa toiminnassaan vaalinut", Lahti Aquan toimitusjohtaja Martti Lipponen kertoo tiedotteessa.

Lahden itäisestä naapurikunnasta Nastolasta kotoisin oleva Bottas kirjoitti sopimuksen eilen Lahdessa.

"Maailmalla liikkuessa alkaa Suomesta arvostamaan asioita, joita ei edes tule muuten ajatelleeksi. Se, että voin nauttia halutessani raikasta ja puhdasta hanavettä suoraan hanasta on harvinainen ja suuri etuoikeus meille suomalaisille. Itse olen juonut ihan nappulasta asti Lahti Aquan toimittamaa hanavettä, joten voin todeta sen olleen elämäni lähde, ehdottomasti!", Bottas sanoo tiedotteessa.

Lahti Aqua tuottaa vesihuoltopalvelut Lahden ja Hollolan 140 000 asukkaalle ja elinkeinoelämälle. Yhtiön toimittama hanavesi on pohjavettä.

Lahti Aquan vuoden 2017 liikevaihto oli 37,6 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 100 työntekijää.

Urheilulehden tämänpäiväinen uutinen Bottaksen mahdollisesta siirtymisestä Ferrarille jossain vaiheessa uraansa puhuttaa maailman tiedotusvälineissä.