Tutkivaan journalismiin ja pitkiin reportaaseihin erikoistunut media Long Play on nimittänyt uudeksi päätoimittajakseen Hanna Nikkasen. Hän aloittaa tehtävässä tänään maanantaina 4. syyskuuta.

Nikkanen, 36, seuraa tehtävässä Anu Silfverberg , joka jatkaa lehden toimituspäällikkönä. Nikkanen on tutkiva toimittaja ja tietokirjailija sekä yksi Long Playn perustajista. Hän työskenteli Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina lukuvuonna 2016-2017.

Viisi vuotta ensi tammikuussa täyttävän Long Playn jutut rahoitetaan kokonaan lukijoiden tuella. Tällä hetkellä Long Playlla on noin 4 500 tilaajaa.

"Lukijarahoitteisuus ja hidas julkaisutahti tarkoittavat meille journalistista vapautta. Voimme etsiä tärkeitä aiheita, jotka uhkaavat jäädä pimentoon, ja käsitellä ne huolellisesti", Nikkanen sanoo tiedotteessa.

Nikkanen on kirjoittanut neljä tietokirjaa. Vuonna 2011 hän sai työstään tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.Nikkanen ja Silfverberg saivat yhdessä Bonnierin suuren journalistipalkinnon vuonna 2013.

Nikkanen on Long Playn historian kolmas päätoimittaja Johanna Vehko on ja Anu Silfverbergin jälkeen.