Vaikuttajamarkkinoinnissa yksilön korostamista tärkeämmäksi teemaksi koronan aikaan on noussut yhteisöllisyys ja yhdessä kokkaaminen tuntuu olevan sen korkein taso.

Samaa trendiä ilmentää keittiömestari Hans Välimäen uusin hanke. Torstaina syntymäpäiväänsä viettävä Välimäki aloittaa 50-vuotisjuhlansa kunniaksi päivittäisen suoran kotikeittiölähetyksen, jossa hän näyttää omia versioitaan suomalaisten suosikkiresepteistä.

Jokaisena arkipäivänä vappuaatosta toukokuun loppuun saakka Hansin omasta keittiöstä lähetettävässä suorassa lähetyksessä kokataan ja keskustellaan ruoasta ja ruoanlaitosta sekä raaka-aineista.

Lieden äärelle saapuu ajoittain myös tuttuja vieraita valmistamaan Hansin avulla omia suosikkiruokiaan. Yleisön on mahdollista osallistua Hansin kotona -verkkolähetykseen ruokatoiveiden ja kotikokkausta koskevien kysymysten muodossa.

Yleisön on mahdollista toivoa Välimäeltä ruokia sekä kysyä vinkkejä omiin lempiresepteihinsä Instagramin kautta (@hans_valimaki). Instaan ladataan myös reseptiikkaa.

"Toivon päivittäisen kokkausliven avulla voivani inspiroida ja kannustaa mahdollisimman monia viihtymään omissa keittiöissään paitsi läpi karanteenikauden, myös tämän perin erikoisen kevään jälkeenkin", Hans Välimäki kertoo.

Korona kurittaa ravintoloitsijoita

Välimäki korostaa, että kaikilla on nyt haasteita. Korona kurittaa ravintoloitsijoita ja muita palveluntarjoajia kovalla kädellä, mutta ei etätyöarkea pyörittävilläkään ole ollut helppoa.

”Omien töidensä ohella useiden pitää huolehtia myös lastensa etäkoulunkäynnistä vielä pitkälle toukokuuhun, ja siinä välissä kokkailla päivittäin aamiaisesta lounaan kautta illalliseen”, Välimäki pohtii.

”Minulle ruoanlaitto, raaka-aineet ja niistä puhuminen ovat intohimo, jota välittämällä haluan inspiroida ja innostaa muitakin viihtymään omissa keittiöissään paitsi yli karanteenikauden, myös sen jälkeen”, hän jatkaa.

Kokkauslähetyksissä maanantaista torstaihin luvassa on tuttuja arkireseptejä ja klassikoita makaronilaatikosta ja uunilohesta uusiin perunoihin ja sillikimaraan.

Perjantaisin Hansin kotona valmistaudutaan viikonlopun pidemmälle illalliselle, alkavaa grillikautta unohtamatta. Välimäki laatii päivittäisiin annoksiinsa myös helpot reseptit, jotka annetaan raaka-ainelistausten kanssa yleisölle aina paria päivää ennen lähetystä. Näin katsojat voivat itse valmistaa saman annoksen omassa keittiössään noin 15 minuuttia kestävän esikokkauksen jälkeen.

Reseptit, ohjeet ja Hansin keittiöniksit voi jakson tallenteista katsoa myös myöhemmin.

”Kaverini ovat karanteenikauden aikana kyselleet minulta entistä useammin neuvoa ja vinkkejä, joten hyvin pienen otannan perusteella päättelin, että tällaiselle voisi olla kysyntää”, Välimäki sanoo.

”Koska meidänkin perheessämme tehdään ruokaa päivittäin, kokeilen miltä sen omaehtoinen jakaminen tuntuu. Pistetään tämä vaikka viidenkympin villityksen piikkiin eräänlaisena kollektiivisena synttärilahjana kaikille hyvän ruoan ystäville.”

Hansin kotona kuvataan ja välitetään katsojille toukokuun jokaisena arkipäivänä kello 17.00 alkaen suorana lähetyksenä yhteistyössä Ilta-Sanomien ISTV:n kanssa. Hans Välimäen 50-vuotistempauksen sisältökonseptista, kumppanuuksista ja tuotannosta vastaavat keittiömestarin ohella hänen kotikeittiöapulaisensa Laura Sutinen, Jarkko Nordlund ja Samuel Sorainen.