Keittiömestarit Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avaavat Helsingin ydinkeskustaan 1. lokakuuta uuden Bardot-ravintolan. Kluuvikadulle avattavaan ravintolaan kuuluvat myös baari ja katuterassi.

Bistro & Brasserie Bardotin ruokalista koostuu klassista välimerellisistä brasserie-annoksista. Tuore kala, äyriäiset ja kasvikset tulevat laajasti esille niin ruokalistalle kuin ravintolan esillepanoonkin. Lihaa ravintola lupaa tarjota maltillisesti, mutta laadukkaasti.

”Olen aina syttynyt klassisesta ranskalaisesta keittiöstä ja sen intohimoisesta tunnelmasta. Kala, äyriäiset ja kasvikset ovat herkkiä, haastavia ja rakkautta lajiin vaativia raaka-aineita, jotka onnistuessaan palkitsevat niin nauttijansa kuin tekijänsäkin. Bardotissa palaan myös juurilleni, eli sen keittiön pariin, mistä kaikki omalta kohdaltani aikanaan alkoi”, Välimäki sanoo tiedotteessa.

Suomen kaikkien aikojen menestynein ja kansainvälisesti arvostetuin keittiömestari Hans Välimäki saavutti luotsaamalleen Chez Dominique -ravintolalle ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2001. Vuonna 2003 sille myönnettiin toisena ravintolana Pohjoismaissa kaksi Michelin-tähteä, jotka ravintola piti yksitoista vuotta, kunnes Välimäki koki ravintolan tulleen tiensä päähän.

Uuden Bardot-ravintolansa Välimäki avaa yhdessä yhtiökumppaniensa Arto Rastaan, Miika Lönnin ja vaimonsa Maria Von Graevenitz-Välimäen kanssa. Välimäen ja Rastaan ensimmäinen yhdessä luotsaama ravintola on Helsingin Mikonkadulle vuonna 2019 avattu Penélope. Keittiömestari Arto Rastaan edellinen ranskalaistyyppinen ravintola oli Bistro LePot Tampereella.

Kluuvikadulle lokakuun alussa avautuva Bistro & Brasserie Bardot rakentuu vuonna 1883 valmistuneen uusrenessanssityylisen Grönqvistin taloon, jossa on viime vuosina toiminut vaateliike ja kauneushoitola. Talon katukerroksen holvikaaret luovat 80-paikkaiselle ranskalaistyyppiselle ravintolalle historiallisen ympäristön.

”Annosten ohella tunnelma on tärkeä osa ravintolaelämystä ja tiedän, että ranskalaisen lämmön ja rakkauden taikominen suomalaisen syysmyrskyn ja loskan keskelle kuulostaa haastavalta. Olen kuitenkin pian avattavalle ravintolalle suunnittelemastamme ilmeestä enemmän kuin innoissani”, sanoo Välimäki, jonka mukaan Bardotin hinnat jatkavat ravintola Penélopen maltillista linjaa.