OKI Printing Solutionsin järjestämän OKI New Designer Awardin on voittanut työ Työnvälitystoimisto – Harmaa työvoima. Kuvitteellisen työnvälitystoimiston visuaalisen ilmeen ja identiteetin loivat Stockmannin copyna työskentelevä Nina Karmano, freelance-graafikko Antti Kukkonen ja LSB&Co:n DTP-operaattori Sami Kuosmanen.

Mainostoimisto Bob Helsingin AD Samuli Harjunpää ideoi 20 kilpailuun osallistuvalle Markkinointi-instituutin opiskelijalle eriskummallisia kuvitteellisia yrityksiä kilpailutöiden aiheiksi. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä kilpailussa tehtävänä oli luoda ilme ja identiteetti muun muassa menneisyyteen matkoja myyvälle matkatoimistolle tai teräsesineet kullaksi muuttavalle alkemistiyritykselle.

– Brieffi oli ymmärretty erinomaisesti ja interaktiivinen toteutus toi lisäpisteitä. Idea on niin hyvä, että se antaisi erinomaisen myynnin kasvupotentiaalin, kommentoi tuomariston puheenjohtajana toiminut Incogniton suunnittelujohtaja Esa Ojala voittajatyötä.

Tuoristossa istuivat Ojalan lisäksi PHS:n luova johtaja Mikko Torvinen, Markkinointi-instituutin koulutuspäällikkö Tarja Hillman, OKI Suomen maajohtaja Teemu Kaski ja OKI Northern EuropenJohanna Ahrenstedt.

Pohjoismaisella kilpailulla halutaan innostaa nuoria graafikkoja hyödyntämään uutta tulostintekniikkaa ideoittensa toteuttamisessa. Kilpailu on osa Markkinointi-instituutin mainosgraafikon tutkinnon opintoja. Suomen lisäksi kilpailu järjestetään Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.