Verkossa toimiva palvelu voi levitä kansainväliseksi menestykseksi ilman mainontaa, vain puskaradion voimalla. Ainakin jos apuna on tiivis harrastusyhteisö, kuten koirien agilityn harrastuspiirit ympäri maailmaa.

Turkulaisen OneMind Dogs in verkkopalvelussa on kävijöitä jo 150 maasta ja yhtiön liikevaihdosta 90 prosenttia tulee ulkomailta. Toimitusjohtaja Noora Keskievari n mukaan yhtiö on kasvanut ja laajentanut toimintaansa kysynnän kautta, orgaanisesti.

”Aloimme myydä OneMind Dogs -vaatteitakin, kun ihmiset halusivat sellaisia”, Keskievari kertoo. Osa asiakkaista lentää koiriensa kanssa Yhdysvalloista, Uudesta-Seelannista ja Kanadasta asti Suomessa pidettäviin koulutuksiin. Tänä keväänä yhtiön valmentajat lähtevät kolmen kuukauden kiertueelle Yhdysvaltoihin, missä ohjelmassa on koulutuksia kymmenellä eri paikkakunnalla. Tapahtumat on myyty jo lähes täyteen."

OneMind Dogs on koirienkoulutusmetodi, jonka yhtiön perustaneet agilityvalmentajat ovat kehittäneet. Toimitusjohtaja Noora Keskievarin mukaan kyse on koiralle luontaisia käyttäytymismalleja hyödyntävästä valmennuksesta.

”Tapamme olla koiran kanssa tuo iloa ja parantaa sekä koiran että sen omistajan elämänlaatua”, Keskievari kertoo.

OneMind Dogsin päätuote ovat sen verkkopalvelussa olevat valmennusvideot. Sisällöt ovat maksumuurin takana ja kuukauden käyttöoikeus palveluun maksaa 40 euroa.

Kevään aikana tarkoitus on myös pilotoida uusien valmentajien koulutusta k20 ohjelmaan valitun kansainvälisen osallistujan kanssa. Jatkossa OneMind Dogsista on tarkoitus tulla lisensoitava valmennuskonsepti, Keskievari kertoo.

”Ihmiset haluavat olla OneMind Dogs -valmentajia, joten ryhdymme kouluttamaan heistä sellaisia.”

Koirienkoulutuspalvelu OneMind Dogs keräsi syksyllä 400 000 euron rahoituskierroksen, jossa pääsijoittajana oli muun muassa Supercell-sijoituksestaan tunnettu Lifeline Ventures. Rahoituskierrokselle osallistui myös turkulainen Gorilla Ventures.

Uutta rahoitusta OneMind Dogs aikoo käyttää palvelunsa kehitykseen ja entistä nopeampaan kansainväliseen kasvuun. Viime vuonna OneMind Dogs teki noin 200 000 euron liikevaihdon kannattavasti.

Yhtiön kilpailijoista useimmat ovat jonkin tunnetun valmentajan henkilöbrändiin perustuvia yhtiöitä, jolloin ne eivät kykene kasvamaan enempää kuin yksi valmentaja ehtii kiertää maailmaa. OneMind Dogs sen sijaan on lisensoitavissa oleva konsepti, joka on skaalattavissa kansainväliseksi brändiksi.

OneMind Dogsin valmennusmetodi perustuu Keskievarin valmentajaystävän Janita Leinosen kokemuksiin koiriensa kanssa. Hänen bordercolliensa menetti 11 vuotta sitten yllättäen kuulonsa, jolloin äänenkäyttöön perustuva kommunikointi ei enää toiminut. Hän ryhtyi kehittämään koulutusta, joka perustui kehon asentoihin ja eleisiin. Kun Leinosen maine maailmalla kasvoi, häntä pyydettiin yhä enemmän esiintymään koulutuksiin ympäri maailmaa.

Lähde: Talouselämä