Niantic julkaisi juhannusviikolla pitkään odotetun Harry Potter: Wizards Unite -mobiilipelin. Pokemon Go -ilmiön seuraajaksi povattu velhoseikkailu ei ole kuitenkaan onnistunut toistamaan menestystarinaa.

Ensimmäiset päivät eivät ole tuottaneet sovelluslatauksia ja rahaa toivottuun tahtiin, selviää analytiikkayhtiö Sensor Towerin keräämistä tiedoista.

Hieman alle viikon saatavilla ollutta peliä on ladattu noin kolme miljoonaa kertaa. Rahaa on kertynyt sovelluksen sisäisistä ostoista vajaat miljoona euroa.

Pokemon Go -täysosumaan verrattuna menestys on todella heikkoa. Pokemon Go tuotti ensimmäisten neljän päivän aikana 28 miljoonaa dollaria, ja sovellusta ladattiin yli 24 miljoonaa kertaa.

Sensor Tower ennustaa, että ensimmäisen kuukauden aikana Harry Potter -peli tulee tuottamaan vajaat 9 miljoonaa euroa. Kesällä 2016 julkaistu Pokemon Go toi Nianticille ensimmäisen kuukauden aikana hurjat 180 miljoonaa dollaria.

Harry Potter: Wizards Unite on App Storen ladatuimpien sovellusten listan kärjessä yhteensä 28 maassa. Sovelluksen sisäisten ostojen arvossa mitattuna Harry Potter -peli ei kuitenkaan yllä kymmenen eniten rahaa tuottavan sovelluksen joukkoon missään. Sadan parhaan joukkoon se on yltänyt 29 maassa.

Erääksi syyksi Harry Potter: Wizards Uniten nihkeälle alkutaipaleelle on epäilty sitä, että peli on huomattavasti monipuolisempi ja samalla monimutkaisempi kuin Pokemon Go. Perusmekaniikaltaan pelit ovat kuitenkin hyvin samankaltaiset: molemmat perustuvat ympäristön tutkimiseen yhdistetyn todellisuuden kautta.