Harry Potter -tarinan kahdeksas osa, näytelmäkirja Harry Potter ja kirottu lapsi ilmestyy suomeksi tiistaina 8. marraskuuta.

Suomenkielisten Harry Potter -kirjojen kustantaja Tammi järjestää julkaisupäivänä useita tapahtumia velhokirjasarjan faneille.

Helsingin keskustassa kulkijoille näkyvin tempaus on rautatieasemalle rakennettu laituri 9 3/4. Harry Potter -kirjoissa kyseinen laituri vie velho-opiskelijat Tylypahkaan vievän junan lähtölaiturille.

Laituri-installaation lisäksi Tammi ja tapahtumamarkkinointitoimisto Revoltti luovat Helsingin päärautatieasemalle Harry Potter -promootioalueen, jossa käynnistyy myös julkaisuun liittyvä pukukilpailu. VR on mukana tempauksessa mahdollistaen installaation ja promootioalueen pystyttämisen.

Kirjan virallista julkaisujuhlaa vietetään illalla Suomen Kansallismuseossa. Juhlassa valitaan myös pukukilpailun voittaja, joka saa kahden hengen matkan Lontooseen sekä Harry Potter -studiolle. Tapahtuma on varattu täyteen ja suuren suosion vuoksi Tammi ja Revoltti ovatkin panneet pystyyn myös varjotapahtuman Hotelli Presidentissä. Kaikkiaan Tammen kirjan julkaisuun liittyvään Facebook-tapahtumaan on ilmoittautunut yli 5 800 ihmistä.

Tammi on ottanut näytelmäkirjan suomenkielisestä versiosta 100 000 kappaleen ensipainoksen. Teoksen on suomentanut kääntäjä Jaana Kapari-Jatta, joka on tullut tunnetuksi juuri Harry Potter -kirjasarjan käännöksistä.

Tiistaina julkaistava Harry Potter ja kirottu lapsi perustuu Harry Potter and the Cursed Child -näytelmään. Käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling yhteistyössä Jack Thorne n ja John Tiffany n kanssa. Näytelmäksi teoksen on kirjoittanut Jack Thorne.

Näytelmän ensi-ilta oli Lontoon West Endissä 30. heinäkuuta 2016.

Suomenkielisen e-kirjan julkaisee Harry Potterin ja J.K. Rowlingin velhomaailman kansainvälinen digitaalinen kustantaja Pottermore.