Hartwallin julkaiseman tiedotteen mukaan vaatemallistolla halutaan nostaa hattua kaikille oman tiensä kulkijoille. Vaatemallisto toteutetaan yhdessä jääkiekkoilija Ville Leino n perustaman suomalaisen vaatebrändin BilleBeino n kanssa.

Yhteistyömalliston collegeja, t-paitoja, lippalakkeja ja pipoja jkoristavat lonkerotölkeistä tutut pystyviivat. Mistään valtavasta aluevaltauksesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä tuotantomäärät ovat rajoitetut.

Koska vaatemallisto on kehitetty varta vasten "oman tiensä kulkijoille", niitä ei anneta kenelle tahansa.

"Monesta suunnasta on kyselty jo malliston perään, mutta näitä vaatteita ei ole mahdollista ostaa vaan niitä tullaan antamaan kunnianosoituksena kaltaisillemme oman tiensä kulkijoille", Leino sanoo.

Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 65 vuotta siitä, kun Hartwall lanseerasi Original Long Drink -juoman Helsingin isännöimissä vuoden 1952 olympialaisissa. Kyseessä oli ensimmäinen long drink -juoma maailmassa. Sitä valmistetaan edelleen vuoden 1952 reseptin mukaisesta ginistä.

"Original Long Drinkin 65-vuotiaan taipaleen kunniaksi haluamme juhlistaa kaikkia heitä, jotka kulkevat ylpeästi omia polkujaan. Heitä, jotka meidän lailla uskovat siihen, että pitkälle voi päästä kun vain uskaltaa tehdä omaa juttuaan ja pysyä itselleen aitona", Original Long Drinkin tuotepäällikkö Eeva Ignatius kertoo.

Original Long Drinkin ikoniset pystyraidat tulevat koristamaan yhteistyömalliston collegeja, t-paitoja, lippalakkeja ja pipoja. Mistään valtavasta aluevaltauksesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä tuotantomäärät ovat rajoitetut.

BilleBeinon verkkokauppa avattiin vuonna 2014. Kasvuhalut ovat perustaja Ville Leinon mukaan kovat.

"On hienoa lanseerata vaatemallisto yhdessä Hartwallin klassikkolonkeron kanssa. Mallisto on muistutus, että omaa tietä kulkemalla voi saada paljon aikaan", Leino sanoo.

Ensimmäiseksi malliston vaatteilla on palkittu F1-maailmanmestari Kimi Räikkönen. Hartwall ja Räikkönen lanseeraavat myöhemmin Hartwallin mukaan myöhemmin vientimarkkinoille suunnatun oman kampanjan oman tiensä kulkijuuden ympärille.