Hartwall in Original Long Drink on pitkään tunnettu tuttavallisemmin betonivetenä. Tämän innoittamana Hartwall rakennutti viime vuonna Flow-festivaalille betonikylän, jossa lonkeroa saattoi nauttia festarialueella.

Tänä vuonna betoniteema saa jatkoa, sillä aitoa betonivettä pääsee nauttimaan Original Street Art -katumaisemassa.

Hartwallin markkinointipäällikkö Eeva Ignatius kertoo, että Hartwallin lonkeron viime vuoden betonityömaa-alue Flow-festivaalilla oli todella pidetty, mutta aivan samaa toteutusta ei nyt haluttu tehdä uudelleen.

"Siksi lähdimme rakentamaan viime vuoden teeman päälle ja maalaamaan vähän isommalla pensselillä. Lähdimme hakemaan inspiraatiota ja huomasimme, että katutaide on syntynyt nimenomaan siitä ideasta, että peitetään tylsää betonimaisemaa", Ignatius kertoo M&M:lle.

Tämän vuoden Flow-alueen harmaata katumaisemaa peittääkin lonkeron raitojen värinen taide. Kadun varrella olevan maiseman taiteellistamisesta lonkeron väreihin on vastannut graffititaiteilija Ansver Oksman.

"Aivan, kuten meidän tölkitettyä betonivettä peittää kaunis raitakuosi, niin tämän vuoden Flow-alueen harmaata katumaisemaa peittää lonkeron raitojen värinen taide", Ignatius kertoo.

Oksmanin mukaan katutaiteelle on ominaista, että osa teoksista poistetaan ja niiden päälle maalataan uutta.

"Siksi Flow-teoksissani graffiti ja puhdistusliike käyvät vuoropuhelua", Oksman kuvailee.

Oksman kertoo, että alueen teokset juhlistavat myös Helsingin vapautumista katutaidekiellosta 10 vuotta sitten. Helsinki oli epävirallisesti maailman harmain kaupunki vuosina 1998−2009, kun Stop Törhyille -projekti oli tehnyt kaikesta katutaiteesta ehdottoman kiellettyä.

Ideasta on Ignatiuksen mukaan tullut positiivista palautetta. Lonkero ja katutaide sointuvat hänen mielestään hyvin yhteen.

"Lonkeron raitakuosista on tullut jo aika ikoninen osa suomalaista kulttuuria. Koemme, että on hienoa antaa suomalaiselle taiteilijalle vapaudet värittää lonkeronharmaata katumaisemaa nimenomaan meidän raitakuosimme väreillä", Ignatius kertoo M&M:lle.

Lonkeron alueen läpi kulkevan kadun varrelta löytyy bussipysäkki, jonka mainospaikan on taiteillut Ville Leino. Kadun varrella olevien ulkomainosten maalaukset taas ovat Rasmus Tikkasen käsialaa.

Itse katu johdattaa betonibaariin, jonka edessä olevilla parkkipaikkaterasseilla voi nauttia aitoa betonivettä.