Markkinointitoimisto Expression in aloitteesta syntynyt uusi yritys Harva Marketing yhdistää Expressionin, Liv Promotions in ja Tessa n.

"Suomessa markkinoinnin kenttä on sen verran pieni, että toimijat ovat tuttuja toisilleen. Olemme hakeneet kumppaneita, ja perustimme uuden yrityksen joka yhdistää nämä kolme", Expressionilla ennen työskennellyt Harva Marketingin markkinointisuunnittelija Päivi Salminen kertoo M&M:lle.

Salmisen mukaan Harvan tavoitteena on tarjota samalta ovelta digitaalisen markkinoinnin ja myynninedistämisen palvelut.

"Yhdistymisen myötä Harvasta tulee Suomen kattavin promootiotoimisto lentokentällä", Liv Promotionsin perustaja Sabina Hollmén sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Harva voi toimia lentokentän käytävämarkkinoinnin lisäksi myös duty free -kauppapaikkojen yhteydessä.

Kolmikosta Tessa on erikoistunut menekinedistämiseen. Se on tarjonnut hyllytysten ja maistatusten lisäksi niin sanottuja apuedustajia päivittäistavarabrändeille. Expression taas tuo pöytään tapahtuma- ja promootiomarkkinoinnin sekä digitaalisen markkinoinnin osaamista. Liv Promotions on toiminut erityisesti kosmetiikkapuolella ja duty free -promootioiden markkinalla.

Harva Marketingin taustalla olevien kolmen yrityksen liikevaihto tulee tänä vuonna olemaan arvion mukaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Markkinointitoimisto Expressionin liikevaihto on suurin, noin 2 miljoonaa euroa. Tessan liikevaihto on reilut 1,1 miljoonaa euroa ja Liv Promotionsin noin 400 000 euroa.

Yhtiössä toteutetaan "satoja myymäläkäyntejä joka viikko", minkä vuoksi työvoimaa tarvitaan ympäri Suomea. Harva Marketing työllistää yhteensä 25 kokoaikaista työntekijää pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, jonka lisäksi osa-aikaisia työntekijöitä on 400. Harvan omistavat yhtiön työntekijät ja toimivan johto.

Salmisen mukaan Harvan muodostuminen ei johda irtisanomisiin. Tessan aiemmat omistajat kuitenkin irtautuvat yhtiöstä.

Harva Marketing Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Henrik Sippel, jolla on takanaan 9-vuotinen ura Expressionilla, viimeisimpänä myyntijohtajana.