Markkinointitoimisto Hasan & Partners on maanantaina ilmoittanut yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta. Yhtiön toimitusjohtaja Johanna Juuvinmaa kertoo, että he, kuten ala yleisestikään, ei ole säästynyt koronan aiheuttamalta talouskriisiltä.

Kriisin alkukuukausien laskua seurannut touko-kesäkuussa alkanut piristyminen on Juuvinmaan mukaan antanut paremman kuvan tulevaisuudesta ja asiakkaiden toimialojen kehittymisestä.

”Nyt kun olemme päässeet lomien jälkeiseen aikaan, olemme alkaneet nähdä miten tämä tilanne vaikuttaa pidemmällä aikavälillä. Meidän on vaikea nähdä, että työmäärä palaisi loppuvuoden aikana samalle tasolle kuin alkuvuonna”, Juuvinmaa kertoo M&M:lle.

”Henkilöstön tarve menee täysin suhteessa liikevaihtoon ja tarjolla olevaan työn määrään. Nyt puhutaan maksimissaan 30 henkilön vähennystarpeesta. Teemme työtä, että voimme minimoida sitä mahdollisimman paljon”, Hasan-konsernin toimitus- ja talousjohtaja Simo Kajaste sanoo.

Mainittuihin 30 henkilöön on laskettu sekä mahdolliset irtisanomiset että lomautukset. Yrityksessä on tällä hetkellä 86 työntekijää.

Hasanilaisia on jo ollut täyspäiväisesti ja osa-aikaisesti lomautettuina kevään ja kesän aikana. Tilanteen helpotettua osa lomautuksista on voitu purkaa ja tällä hetkellä lomautettuna on yhä noin parikymmentä henkeä.

Tulevaisuuden näkymiä arvioidessaan Juuvinmaa ja Kajaste ovat varovaisia.

”Uskomme, että tietyillä meidän asiakkaiden aloilla liiketoiminnan pitäisi mennä hyvään suuntaan. Tietysti jotkin alat kuten palvelu ja matkailu ovat sellaisia, että odotamme epävarmuuden jatkuvan vielä syksyllä”, Kajaste sanoo.

Hän huomauttaa lisäksi, että Suomi on jälkisyklinen markkina ja kriisin jatkumisella voi olla kauaskantoisempiakin vaikutuksia.

Mahdollisiin toimenkuvien muutoksiin tai vastaaviin järjestelyihin Juuvinmaa ei vielä voi ottaa kantaa. Neuvottelut käynnistyvät ensi viikolla ja kestävät kuusi viikkoa.

Hasan & Partners Group on ollut suuren muutoksen alla muutenkin tänä vuonna. Konserniin kuuluva Frankly Partners yt-neuvotteli jo tammikuussa. Kesäkuussa koitti uutispommi, kun konsernia kymmenen vuotta johtanut, Hasan & Partnersin luova johtaja Eka Ruola ilmoitti lopettavansa ja hänen seuraajakseen luovaksi johtajaksi nimitettiin Tobias Wacker. Samassa yhteydessä talousjohtaja Kajaste nimitettiin konsernin johtoon.

Lisäksi toimisto on tällä hetkellä vailla fyysistä toimistoa, sillä edelliset tilat irtisanottiin ennakkoon ja uusiin päästään muuttamaan lokakuun lopulla.

”Meillä oli kesäkuun lopussa mahdollisuus luopua edellisistä toimitiloista, jotka olivat koronakriisin aikaan aika mittavat. Voi sanoa kulusäästöksi, mutta oli myös onnekas sattuma”, Kajaste kertoo.

Työntekijät ovat kesällä tehneet etätöitä ja käyttäneet coworking-tiloja. Uudet tilat ovat Vallilassa Unileverin entisessä pääkonttorissa. Niihin mahtuu toistasataa työntekijää ja kaikki konsernin yksiköt muuttavat saman katon alle.