Hasan & Partners on mukana maailman johtavien itsenäisten toimistojen esittelyssä. Campaign-lehti julkaisi listan huhtikuun numerossaan kaupallisena Campaign Promotion -liitteenä. Listan ja julkaisun on laatinut Thenetworkone, joka on maailmanlaajuinen itsenäisten toimistojen verkosto. Siihen kuuluu yli tuhat toimistoa 109 maassa.

Muut julkaisun yritykset ovat Brand Portal, Group One, Nelson Schmidt Inc, Red Brick Road, Serviceplan Group, Castro, Famous Innovations, King James, Mr President, The Jupiter Drawing Room, The Secret Little Agency, Thinkhouse ja Triad.

Ensimmäisen kerran Thenetworkone julkaisi listan kymmenen vuotta sitten. Thenetworkonen vetäjän Julian Boulding kirjoittaa johdannossa, että tämänvuotinen kirjoitusten kokoelma on todennäköisesti synkin koskaan. Kirjoittajat eli toimistojen vetäjät kertovat toimistojen haasteista: uusi teknologia, big data ja nopea muutos. Mahdollisuuksia on paljon, mutta myös epävarmuus on suuri.

Myös Eka Ruola nostaa kirjoituksessaan esiin haasteita. Uutta on esimerkiksi se, että toimistot joutuvat nykyisin kilpailemaan johdon konsulttiyhtiöiden kanssa.

Kysymykseen siitä, mikä on tärkein toimiston käyttämä teknologia, Ruola vastaa: ”En tarvitse 100 sanaa vastatakseni tähän: ihmisaivot.”

Boulding kysyy johdannossaan, mitä sellaista toimistot tuovat, mitä IBM:llä ja Deloittella ei vielä ole. Bouldingin mielestä luovuus on liian yksinkertainen vastaus. Hänen mielestään empatia on parempi vastaus. Kaikki maailman big data ei ole vielä pystynyt tuottamaan sitä, mutta luovat toimistot tekevät sitä päivittäin.