Hasan & Partners Group on 30 prosentin osuudella mukana uudessa San Franciscoon avatussa mainostoimistossa. Yhtiöllä on optio enemmistöön.

Uuden toimiston nimi on TBD. Lyhenne tulee sanoista "To Be Decided". Toimisto on käynnistänyt toimintansa ja etsii tällä hetkellä asiakkaita.

Hasan & Partners Groupin mukaan kyse on miljoonaluokan panostuksesta. Sijoituksen tarkkaa kokoa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Hasan & Partners Groupin toimitusjohtajan ja vastaavan luovan johtajan Eka Ruolan mukaan uuden toimiston perustamista suunniteltiin noin vuoden ajan.

Ruola kertoo M&M:lle, että San Franciscoon laajeneminen istuu Hasan & Partners Groupin strategiaan.

"USA on mielenkiintoinen markkina. Siellä on paljon mahdollisuuksia, ja Hasan & Partners Group saa sieltä paljon mielenkiintoista osaamista. Toinen asia on se, että olemme vähän lähempänä Piilaaksoa. Tämä antaa meille melkeinpä kilpailuedun."

"Voi olla, että saamme TBD:n kautta toimeksiantoja, joita ihmiset täällä Suomessakin pääsevät tekemään. Sitä kautta oppi laajenee ja pääsemme kiinni mielenkiintoisiin asioihin", Ruola jatkaa.

Hasan & Partners Groupin lisäksi TBD:n perustajiin kuuluvat vastaava luova johtaja Rafael Rizuto, strategia johtaja Virginia Wang ja toimitusjohtaja Jordan Warren.

Ruolan mukaan koko johtotroikka koostuu "todellisista alan supertähdistä".

Ruola ei lähde veikkailemaan, millaista taloudellista kasvua Hasan & Partners Group hakee Yhdysvalloista.

"Menemme kilpailluille markkinoille, mutta siellä myös mahdollisuudet ovat suuria. En sano mitään kasvulukua, mutta terveen ja elinvoimaisen yrityksen täytyy kasvaa."

Hasan & Partners Groupiin kuulucat mainostoimisto Hasan & Partners, asiakasymmärrystoimisto Frankly Partners ja viestintätoimisto Hasan communications sekä Tukholmassa sijaitseva mainostoimisto Perfect Fools.