Mainostoimisto Hasan & Partners in yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena toimisto irtisanoo kaikkiaan seitsemän henkilöä.

Maaliskuussa alkaneet neuvottelut koskivat koko Helsingin toimiston henkilöstöä. Vähentämistarpeen arvioitiin nousevan yhdeksään henkilöön.

Hasan & Partnersin toimitusjohtaja Panu Nordlund kertoo, että toimiston henkilöstölle on pidetty tänään info, jossa on kerrottu neuvottelujen tuloksista.

Maaliskuussa Nordlund kertoi, että yt-neuvottelut ovat "keino vastata markkinan murroksen aiheuttamaan kysynnän muutokseen sekä keino sopeuttaa osaamistamme suhteessa markkinakysyntään". Nordlund ei halua vielä avata yt-neuvottelujen syitä tarkemmin.

Nordlund ei tarkenna, mistä tehtävistä työntekijät on irtisanottu.

"Haluamme kohdella ihmisiämme hyvin ja olla hienotunteisia näitä irtisanottuja kohtaan. Siksi en tässä vaiheessa kommentoi asiaa tarkemmin", Nordlund sanoo.

Hän myös kiistää, että yt-neuvottelujen taustalla olisi asiakkuudet tai niiden loppuminen.

Hasan & Partners Oy on osa Hasan & Parners Group -mainostoimistokonsernia, joka toimii viiden yksikön voimin kolmessa eri maassa. Konserni työllistää yli 170 henkeä. Hasan & Partners Groupin toimitusjohtajana toimii Eka Ruola.

Hasan & Partners tavoittelee tänä vuonna 20 miljoonan euron myyntikatetta. Hasan & Partners Oy:n osuus ryhmästä on 110 työntekijää ja myyntikatteesta 11,5 miljoonaa euroa.

Hasan & Partners Groupin liikevaihto tilikaudella 2016 oli 20,3 miljoonaa euroa ja myyntikate 16,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 17,1 miljoonaa euroa ja myyntikate 14,1 miljoonaa euroa.