Mainostoimisto 358:n ja strategiatoimisto Inc.:in perustaja, Hasan & Partnersin pitkäaikainen osakas Peter Barmer nukkui pois perheensä ympäröimänä kotonaan Helsingissä parantumattoman syövän uuvuttamana toukokuun lopulla.

Peter syntyi kosmopoliittiin perheeseen Kanariansaarilla. Lapsuus Espanjassa, koulut Ruotsissa ja Kanadassa, kunnes hän muutti 16-vuotiaana kahdestaan isoveljensä Michaelin kanssa Helsingborgiin. Nuori maailmanmatkaaja oli oppinut sekä mittavan kielitaidon että erittäin sosiaalisen ja avoimen elämänkatsomuksen, eikä siis ihme, että hyvin pian hänet oppi tuntemaan koko pieni eteläruotsalainen kaupunki. Peter puhui itsensä ensin paikallisradioon töihin ja aamushow'nsa kautta pian koko kaupungin sydämiin. Lukion päätyttyä kiinnostus ja opit kaupallisuudesta innostivat miehen perustamaan ensimmäisen oman mainostoimistonsa vain 19 vuoden iässä.

Fast forward kevääseen 1995 ja Ami Hasanin soivaan puhelimeen Helsingin Pursimiehenkadulla.

“Istun toimistolla, vastaan puhelimeeni ja soittaja esittäytyy melko vahvalla jenkkiaksentilla Peter Barmeriksi, ruotsalaiseksi projektledareksi pienestä mainostoimistosta Etelä-Ruotsissa. Hän kertoo kuulleensa paljon hyvää Hasan & Partnersista, itse asiassa niin paljon, että on päättänyt tulla meille töihin ja muuttaa Suomeen."

Hasan ei uskonut sanaakaan ja koska hänen silloisessa maailmankuvassaan Tukholman ulkopuolella oli vain yksi hyvä mainostoimisto, jossa Peter ei ole töissä. Niinpä Hasan sanoi, että jos mies jossain vaiheessa sattuu käymään Helsingissä, hän tarjoaa kahvit. "Case closed. Paitsi että Peter soittaa puolen tunnin päästä uudestaan ja kertoo päättäneensä tulla Helsinkiin."

"Viikkoa myöhemmin toimiston aulaan pölähtää erittäin hyväntuulinen hahmo, joka tervehtii iloisesti jokaista tapaamaansa ihmistä kuin he olisivat lapsuudenystäviä. Ymmärrän nopeasti arvostaa Peterin parhaita ominaisuuksia; välittömyyttä, sosiaalisuutta, kansainvälisyyttä ja kykyä ystävystyä nopeasti ventovieraiden kanssa. Sovimme että harkitsen asiaa ja saattelin Peterin ulko-ovelle. Matkalla hän tervehti uusia vastahankittuja parhaita kavereitaan lyhyillä iloisilla kohteliaisuuksilla”, muisteli Ami ensimmäisiä kohtaamisiaan Peterin kanssa.

Hasan teki Barmerille ehdotuksen, ja kuusi kuukautta myöhemmin tämä tunsi henkilökohtaisesti niin asiakkaat kuin markkinatkin ja oli siinä sivussa opetellut myös suhteellisen sujuvan suomen kielen sekä luonnollisesti ihastuttanut asiakkaansa, yhteystyökumppaninsa ja kollegansa. Toki myös monen monituisen helsinkiläisneitosen.

Peter viihtyi Hasanilla aina vuoteen 2008, jonka jälkeen hän perusti yhdessä alan huippujen kanssa mainostoimisto 358:n ja vuonna 2016 strategiatoimisto Inc.:in, joka fuusioitui Milttoniin alkuvuodesta 2020.

Peter saavutti mittavaa menestystä ja kasvua niin toimistoilleen kuin asiakkailleen (muun muassa IKEA:lle, Arlalle, Gigantille ja Scandicille), tuli yhdeksi Suomen kaikkien aikojen palkituimmaksi projektijohtajaksi ja sai samalla valtavan ystäväpiirin. Peteriä kuvaa ehkä parhaiten se, että harva muu mainostyöläinen söi jouluillalliset asiakkaansa pöydässä.

Kaikesta työstä, menestyksestä ja ammattimaisuudesta huolimatta kaikkein tärkein Peterille oli perhe. Rakkain tuki, mieluisin lenkkikaveri ja toivotuin illallisseura. Peteriä jäivät kaipaamaan omat pojat Lukas, Joel ja Linus, vaimo Tiina, muu perhe Ruotsissa ja Tanskassa sekä valtava määrä asiakkaita, kollegoita ja yhteistyökumppaneita.