Hittisarja Game of Thronesin päätöskauden ensimmäinen jakso tuli katsottavaksi tänään maanantaina aamuneljältä. Näin ainakin oli tarkoitus, ja moni sarjan faneista suunnitteli katsovansa avausjakson heti aamuyöllä tai aamulla.

HBO Nordic in nettitelevisio kuitenkin lakkasi toimimasta, ja jakso katkesi kesken tai ei näkynyt.

”Palvelussamme on tällä hetkellä tilapäinen häiriö, joka saattaa vaikuttaa videontoistoon. Yövartio korjaa tilannetta parhaillaan, ja teemme kaikkemme selvittääksemme ongelman mahdollisimman nopeasti”, tiedotti HBO Nordic aamulla Facebook-sivullaan. Myöhemmin se päivitti palvelun toimivan taas normaalisti.

Fanit ovat odottaneet sarjan päätöskautta kaksi vuotta, ja palvelun toimimattomuus on kerännyt HBO Nordicille runsaasti kritiikkiä sekä Facebookissa että Twitterissä. Sarjan fanit kertovat järjestäneensä varta vasten aikaa jakson katsomiselle heti tuoreeltaan ja pettyneensä, kun palvelu ei toiminutkaan. Sarjaa on mainostettu runsaasti, ja osa palautteen antajista kertoo tilanneensa HBO:n palvelun juuri Game of Thronesin takia. Moni myös uhkaa vaihtaa HBO:n kilpailijan, myös Game of Thronsia esittävän C More n palveluun.

M&M ei tavoittanut HBO Nordicin edustajia kommentoimaan asiaa.