Alkaneena kesänä teräväpiirtokuva ilmestyy yhä useammalle tv-ruudulle, kun maksuttomia HD-lähetyksiä on luvassa sekä antenni- että kaapeliverkkoon pääkaupunkiseudulla.

Nelonen aloitti tänään maanantaina ensimmäisenä suomalaisena tv-kanavana maksuttomat HD-tasoiset lähetykset Welhon kaapeliverkossa. Nelonen näkyy loppuvuoden HD-tasoisena Welhon kaapeliverkossa kanavapaikalla 15. Yhtiön mukaan kanavatarjonta laajenee ensi vuonna.

Welho on varautunut siihen, että tietyllä aikavälillä myös muut kotimaiset kanavat tulevat tarjoamaan laadukkaampaa kuvaa vastaavalla ratkaisulla.

- Tämä on uuden aikakauden avaus Neloselle ja suomalaiselle televisiolle. Kuvan laadun paraneminen on katsojan etu ja hyvä osoitus digitaalisen television tuomista hyödyistä, toteaa Nelonen Median liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Louhelainen tiedotteessa.

Digita puolestaan välittää antenniverkossa Ylen tarjoamat teräväpiirtolähetykset Pekingin olympialaisista pääkaupunkiseudulla koelähetyksinä. Lähetykset alkavat 8. elokuuta 2008 ja kestävät kaksi viikkoa.

- Kokeilun kautta varmistamme, että myös antenni-tv-verkko on valmis teräväpiirtolähetyksiin nopeasti, perustelee Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen.

Urheilulähetyksissä teräväpiirrosta on hyötyä, koska HDTV-lähetykset (High Definition Television) voivat olla lähes viisi kertaa tarkempia kuin nykyiset SD-lähetykset (Standard Definition). Teräväpiirtolähetysten vastaanottaminen vaatii HDTV:tä tukevan television ja digisovittimen.