Nykyaikaisen markkinointiviestinnän suunnittelu- ja tuotantopalveluja tarjoava Heku-ryhmä on yhdistänyt kahden tytäryhtiönsä Remes & Packart in ja Design Thing in luodakseen uuden vahvan toimijan design-liiketoimintaan.

Remes & Packart on erikoistunut brändeihin, pakkaussuunnitteluun ja -muotoiluun sekä muuhun graafiseen suunnitteluun ja Design Thing puolestaan brändi-, pakkaus- ja tilasuunnitteluun.

Remes & Packartin ja Design Thingin yhdistämisellä luotu uusi design-, brändi- ja pakkaussuunniteluun erikoistunut yksikkö on nimeltään Kulma Creative Oy.

"Designliiketoiminnan kehittäminen on tärkeä osa Heku-ryhmän strategiaa. Selkeytämme ja yhtenäistämme suunnittelutarjoamaamme nyt lanseerattavan Kulma Creative -tytäryhtiönmyötä”, Heku-ryhmän toimitusjohtaja Petri Telaranta kertoo.

Heku-ryhmä osti Remes & Packartin keväällä 2018. Telaranta kertoo, että yhtiöt olivat kauppateknisistä syistä aluksi erillään, mutta nyt kahden samantyyppisiä asioita tekevän tytäryhtiön yhdistäminen yhdeksi poistaa monimutkaisuutta sekä asiakkaiden suuntaan että sisäisesti niin laskutuksesta kuin resurssien hyödyntämisestäkin.

”Terävöitimme sitä, mitä teemme. Kulma Creativesta tulee selkeästi yksi suunnitteluun keskittynyt yksikkö, joka hallitsee niin pakkausten kuin myymälädesignin ja brändäyksenkin tekemisen”, Telaranta sanoo.

Design-liiketoiminta on ollut Heku-ryhmässä mukana pitkään. Telaranta kertoo, että sitä halutaan vahvistaa varsinkin pakkauksiin liittyvän asiakaskysynnän myötä.

Design Thingin perustajajäsenen ja suunnittelijan Tuomo Long in mukaan yhdistyminen oli luonnollinen jatkumo nykyiselle, yhteistyöhön pohjautuvalle tekemiselle.

”Yhdistymisen kautta voimme tarjota asiakkaillemme vielä parempaa palvelua ja monipuolisempia ratkaisuja. Odotammekin innolla tulevia Kulma-projekteja, jotka saamme toteuttaa uudella tiimillä, yhteisiin tavoitteisiin pohjautuen”, Longi sanoo tiedotteessa.

Yhdistymisen myötä Remeksen ja Thingin asiakkuudet siirtyvät uudelle tytäryhtiölle ja yhdistyvien toimintojen yhteyshenkilöt säilyvät ennallaan.

Kulma Creative työllistää tällä hetkellä yhdeksän henkilöä. Telaranta kertoo, että uuteen yhtiöön on palkattu myös uusia työntekijöitä sen lisäksi, että siihen yhdistettiin Remes & Packart ja Design Thing.

Heku-ryhmään kuuluvat nyt perinteisen median asiantuntija Heku Oy, digitaalisen median suunnittelu- ja tuotantotoimisto Barabra, brändi-, tila- ja pakkaussuunnittelutoimisto Kulma Creative Oy, mainoselokuvia ja yritysvideoita tuottava Drama Moving Pictures Helsinki Oy sekä valokuvausstudio Heku Studio. Heku-ryhmässä työskentelee noin 90 mainonnan ja markkinoinnin ammattilaista.