Suomen suosituin polkupyörämerkki Helkama Velox on uudistanut visuaalista ilmettään ja brändiään, mikä näkyy muun muassa yrityksen H-merkissä, sloganissa, tekstilogossa ja värimaailmassa. Samalla yritys on julkaissut myös uuden sähköpyöriä markkinoivan videon, jonka erikoisuutena on kokonaan sähköpyörien avulla tuotettu musiikki.

Helkama satsaa nyt markkinoinnissaan erityisesti sähköpyöriinsä, joiden valmistus on siirretty kokonaan Suomeen Hankoon. Niiden kysyntää vauhdittamaan yritys halusi uuden brändivideon.

Helkama Veloxin toimitusjohtaja Tero Valtonen kertoo M&M:lle, että idea sähköpyöristä syntyvien äänten käyttämisestä valmiin musiikin sijaan syntyi videonteon aikana.

Videon on tuottanut Stone Films.

”Hylkäämällä perinteiset soittimet ja valmiit äänipankit voidaan sanoa, ettei koko maailmasta löydy yhtäkään äänituotantoa, missä kuuluisi samoja ääniä kuin Helkaman videossa. Äänityöhön käytettiin kolme päivää”, sanoo Markus Vikainen Stone Filmsiltä tiedotteessa.

Vikainen kertoo, että ensimmäisen päivän aikana tiimi vei pyörät studioon ja äänitti kaiken mahdollisen kilinän ja kolinan, mikä pyöristä lähti. Seuraavana päivänä käytiin sävellystyön pariin ja luotiin yli sadasta ääniraidasta videoon sopiva tunnelma. Kilinöitä ja kolinoita hidastettiin, nopeutettiin ja venytettiin sopiviin säveliin, ja niihin lisättiin kaikua ja muita efektejä. Kolmantena päivänä kappale miksattiin ja masteroitiin, millä saavutettiin haluttu syvyys ja dynamiikka.

Helkama Veloxin Valtosen mukaan sähköpyörä on pyöräalaa uudistava ja mediaseksikäs laite, joten videoon haluttiin räväkkyyttä.

”Olemme iloisia siitä, että videota katsotaan todella paljon loppuun asti. Yhteistyökumppaniemme mukaan kokonaan tai ainakin yli 30 sekuntia videota katsoneiden prosenttiosuudet ovat hämmästyttävät. Video on onnistunut säilyttämään mielenkiinnon.”

Valtonen kertoo, että video on tehty talvella parkkihallissa, mutta tarinaa aiotaan jatkaa kesävideolla.

Video on Valtosen mukaan tehty muutaman kymppitonnin budjetilla.

”Sitä ei tehty millään valtavalla budjetilla, mutta ei aivan kotitekoisestikaan. PK-yrityksenä olemme erittäin tarkan euron firma”, hän sanoo.

Kesän aikana Helkaman markkinoinnissa näkyy myös uusi, aiempaa nuorekkaampi tyyli. Brändiuudistuksesta vastasi turkulainen luova suunnittelija Ari Kivi.

”Emme tällä hetkellä tee mitään mainostoimistojen kanssa. Arikin on kyllä aiemmin ollut töissä Zeeland illa, mutta olemme törmänneet häneen muualla ja löytäneet yhteisen sävelen. Ari ymmärtää, mitä muutosta haemme ja mitä teemme”, Valtonen sanoo.

Muutkin Helkaman markkinoinnin yhteistyökumppanit ovat pieniä yrityksiä.

”Aikaisemmin olemme tehneet töitä isojen toimistojen kanssa, mutta huomasimme, etteivät hinta ja laatu välttämättä kohdanneet. Meillä budjetit ovat eri kokoluokkaa, vaikka brändimme on tunnettu. Teimme viime vuonna noin 15 miljoonan euron liikevaihtoa. Pitää olla tarkkana, mihin rahan käyttää”, Valtonen sanoo,

Ari Kivikuvaa suunnittelemaansa Helkaman brändin uutta linjaa yksinkertaiseksi, nykyaikaiseksi ja skandinaavisen laadukkaaksi.

”Harvalla brändillä on yhtä kunniakas historia ja vastaavaa tunnettuus kuin Helkamalla. Tämän vuoksi lähtökohtana ja ydinasiana oli luoda visuaalinen ilme, joka kommunikoi tätä päivää pyllistämättä kuitenkaan brändin pitkälle historialle. Eli kuten kasvojen kohotukseen kuuluukin, ei tehdä täysin uutta, vaan ammennetaan jo olemassa olevan arvosta, järjestetään palikat uudelleen ja viilataan maailma nykyaikaan”, Kivi sanoo tiedotteessa.

Valtosen mukaan brändiuudistuksessa kunnioitetaan perinteitä, mutta samalla tuodaan yhtiön visuaalinen ilme ja kerronta nykypäivään.

”Olemme Helkamalla siirtäneet valtaosan valmistuksestamme Suomeen omalle tehtaallemme, ja haluamme, että se näkyy myös brändissämme. Uuden brändin avulla haluamme nostaa kotimaisuutta esiin modernilla tavalla, huumoriakaan unohtamatta”, Valtonen kertoo.

Uusi brändi-ilme näkyy kaikessa Helkaman markkinoinnissa, johon kuuluvat tänä vuonna vahvasti myös kohtaamiset kasvokkain kuluttajien kanssa.

”Sähköpyörien koeajojen vauhdittamiseksi olemme aloittaneet laajan koeajokiertueen, joka vierailee yli 30 paikkakunnalla”, Valtonen kertoo.

Kiertue on ollut jo kevään ajan käynnissä, ja sen lisäksi sähköpyörät ovat jatkuvasti koeajettavissa jälleenmyyjillä.

Oikaisu 6.6. klo 16:10 korjattu Markus Vikaisen nimi.