Palvelumuotoilutoimisto Hellon in liikevaihto kasvoi viime vuonna 61 prosenttia.

Liikevaihto oli 2,2 miljoonaa euroa viime vuonna, kun edellisvuonna luku jäi 1,38 miljoonaan euroon.

Toimiston tilintarkastamaton liikevoitto nousi viime vuonna 440 444 euroon, kun vuonna 2014 liikevoitto oli ollut 15 477 euroa.

Hellonin mukaan viime vuonna toimistolla oli ennätysmäärä hankkeita, joissa kilpailuetua haettiin lisäämällä organisaatioiden asiakasymmärrystä ja myötäelämisen taitoa eli asiakasempatiaa.

"Empatia ja bisnes saattavat ensisilmäyksellä vaikuttaa erikoiselta yhdistelmältä. Kuitenkin useiden tutkimusten ja indeksien mukaan tulevaisuuden voittajia ovat empaattiset yritykset eli ne, jotka pystyvät parhaiten astumaan asiakkaidensa saappaisiin”, Hellonin toimitusjohtaja ja perustaja Jaakko Wäänänen kertoo tiedotteessa.

Helsinkiläisen palvelumuotoilutoimiston tavoitteena on olla maailman seitsemän suurimman palvelumuotoiluyrityksen joukossa seitsemän vuoden päästä. Yritys avasi viime heinäkuussa toimiston Lontoon Knightsbridgeen.

"Monet palvelumuotoiluyritykset täällä keskittyvät vain digitaalisten palveluiden kehittämiseen, mutta Hellonilla on kokonaisvaltaisempi ote", Hellonin Lontoon toimiston vetäjä Markus Hohl sanoo.

Hohlin lisäksi Isossa-Britanniassa työskentelee yksi hellonlainen Suomesta sekä muutamia paikallisia freelancereita.

Viime vuonna Helloniksi nimensä vaihtanut, entinen Diagonal Mental Structure Oy on vuonna 2009 perustettu palvelumuotoilutoimisto, joka työllistää yhteensä 18 henkeä Helsingissä ja Lontoossa. Hellonin asiakkaita ovat muun muassa TeliaSonera, Finavia, ABB, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto ja Tekes.