Yksinpurjehtija Ari Huusela on saanut sponsorikseen purjehdusvaatteiden valmistajan Helly Hansenin.

Huusela valmistautuu parhaillaan maailman vaativammiksi kutsuttuun Vendée Globe -purjehduskilpailuun, johon hänen on määrä osallistua ensimmäisenä pohjoismaalaisena. Kilpailussa purjehditaan yksin IMOCA 60 -veneillä maapallon ympäri Etelämantereen kautta ilman muuta miehistöä tai muuta ulkopuolista apua.

Helly Hansen vaatettaa Huuselan purjehduksella ja siihen valmistautumisessa.

"On hienoa päästä yhteistyöhön Ari Huuselan kanssa. Helly Hansen valikoi yhteistyökumppaneiksi vahvoja ammattilaisia, jotka ovat jatkuvasti testaamassa omia äärirajoja vaihtuvissa sääolosuhteissa. Ari on hyvä esimerkki juuri tällaisesta kumppanista", kertoo Helly Hansenin Suomen ja Baltian myyntijohtaja Kai Kantanen tiedotteessa.

Huusela on kerännyt sponsorointibudjettia kattaakseen kilpailun vakuutukset ja osallistumismaksut sekä veneeseen ja sen varusteluun uppoavat kulut. Huusela budjetti neljälle vuodelle on 2,5 miljoonaa euroa kisaa ja siihen valmistautumista varten.

Huusela kertoi Talouselämän laajassa haastattelussa viime viikolla, että hän on saanut sponsorirahaa vasta neljänneksen tarpeesta.