Palvelumuotoilu

Laura Kukkonen 16.4. 14:18

Helsingin kaupunki valitsi kahdeksan yritystä jakamaan viiden miljoonan euron palvelumuotoilupotin

Helsinki toimii kansainvälisen suurvaltapolitiikan näyttämönä maanantaina 16. heinäkuuta. Kaupunkiin on saapumassa noin 1 500 akkreditoitua median edustajaa.

Helsingin kaupunki teki viime viikolla päätökset valinnoista palvelumuotoilua koskevaan puitesopimukseensa.

Puitejärjestelyyn on hyväksytty Kuudes, Pentagon Design, Futurice, Muotohiomo, Ramboll, Digitalist, Deloitte Consulting ja LINK Design and Development.

Puitejärjestelyn sopimuskaudella on mittaa kaksi vuotta. Lisäksi mukana on mahdollisuus kahden vuoden jatko-optioon. Järjestelyn arvo koko neljän vuoden ajalta on 5 miljoonaa euroa.

Digitaalisia palveluja, asiakaskokemusta ja uusia liiketoimintamalleja kehittävä Digitalist esimerkiksi tuottaa kahden vuoden sopimuskauden aikana palvelumuotoilun, käyttäjäkokemuksen kehityksen ja digitaalisen käyttöliittymäsuunnittelun palveluja Helsingin kaupungille.

Helsinki valitsi palvelumuotoilun kumppaninsa hinnan ja laadun perusteella.

Laatua arvioitiin seuraavien kysymysten avulla: Millaiset ovat palveluntarjoajan kokemukset ja näkemykset muotoilun hyödyntämisestä organisaation toimintatapojen muutoksessa, mitkä ovat tarjoajan kokemukset ja näkemykset vaikuttavuuden arvioinnista ja miten muotoilutoimisto kehittää omaa osaamistaan vastaamaan tulevaisuuden mahdollisuuksiin?

Helsingin kaupunki solmii varsinaisen hankintasopimuksen erikseen sen jälkeen, kun tarjousten jättäjät ovat toimittaneet tarvittavat selvitykset ja otteet.