Luhta-konserni sulkee Helsingin keskustassa sijaitsevan Aleksi 13 -ketjun tavaratalon, jonka vuokrasopimus päättyy vuoden 2020 lopussa. Luhdan tiedotteen mukaan tavaratalon tilanne on vaikea myynnin ja kannattavuuden suhteen.

”Haasteellisuutta on lisännyt pääkaupunkiseudulle syksyllä 2019 avautuneiden uusien kauppakeskusten vaikutukset Helsingin keskustan liikkeiden kävijämääriin ja myyntiin. Viime syksynä pääkaupunkiseudulle avautui kolme uutta kauppakeskusta: Mall of Tripla Pasilaan, Ainoa-kauppakeskus Tapiolaan ja Helsinki Outlet Village Vantaalle”, tiedotteessa sanotaan.

Luhta kertoo neuvotelleensa tavaratalon vuokranantajan kanssa nykyisen vuokrasopimuksen jatkamisesta, mutta sopimusta ei syntynyt.

”Tästä syystä Aleksi 13 -tavaratalon toiminta lopetetaan Aleksanterinkadulla Helsingissä vuoden 2020 loppuun mennessä.”

Pääkaupunkiseudulla toimivat keskustamyymälän sulkemisen jälkeen yhä Aleksi 13 -myymälät Mall of Triplassa, Kauppakeskus Sellossa, Kauppakeskus Iso-Omenassa ja Kauppakeskus Jumbossa.

Vuokrasopimus päättyy tulevana syksynä myös Lahdessa kauppakeskus Triossa, jossa toimii Top Sport -myymälä. Se suljetaan heinäkuun 2020 loppuun mennessä.

Luhta-konserni avasi loppuvuonna 2019 yhteensä yhdeksän uutta eri ketjujen myymälää pääkaupunkiseudulle, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle ja Itävallan Ebeniin. LIsäksi avattiin verkkokauppoja.