Taloustutkimuksen tekemän vertailun mukaan Messukeskus Helsinki on toimialansa tunnetuin yritys.

Yhdeksän kymmenestä vastaajasta tunsi Messukeskuksen yrityksenä. Taloustutkimuksen yrityskuvaselvitykseen vastasi syksyllä 2016 liki tuhat eri toimialoilla työskentelevää päättäjää. Tutkimuksessa oli mukana yhteensä 10 messujärjestäjää.

Helsingin Messukeskus sai myös vertailussa keskiarvoa 7,78 korkeamman yleisarvosanan. Messukeskuksen arvosana oli 8,13, mikä sijoitti sen ykköspaikalle.

Selvityksessä ilmeni, että Messukeskus nähdään luotettavana ja toimintavarmana. Lisäksi sen messu- ja näyttelytilojen katsotaan olevan toimivia. Muita paremmaksi vastaajat arvioivat Messukeskuksen palvelutarjonnan, henkilöstön asiantuntemuksen, markkinointiviestinnän sekä toimitus- ja palvelunopeuden.

Tutkitut messualan yritykset olivat Messukeskus Helsinki, Wanha Satama, Tampereen Messut, Jyväskylän Messut / Jyväskylä Paviljonki, Management Events, Lahden Messut, Turun Messukeskus, Easyfairs, Forma Messut ja Expomark.

Taloustutkimus Oy:nYrityskuvat 2016 Suur-Helsingin vaikutusalueella -tutkimus toteutettiin kirje- ja internetkyselynä sekä Taloustutkimuksen internetpaneelissa elo-marraskuussa 2016. Siihen vastasi 894 alueen eri toimialojen yrityksissä työskentelevää, päättävässä asemassa olevaa henkilöä. Näistä messuja ja tapahtumien järjestäjiä arvioi 364 vastaajaa.