Kaakon Viestintä lopettaa yhteistyön STT :n kanssa ja alkaa hankkia sisältöjä Helsingin Sanomien toimitukselta. Lehdet julkaisevat ensi vuoden alusta HS.fi:ssä julkaistuja kotimaan ja ulkomaan juttuja printti- ja näköislehdissä.

Yhteistyö koskettaa Länsi-Savo n ja Itä-Savo n lisäksi Etelä-Saimaa ta, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia ja Uutisvuoksea.

Kaakon Viestintä hakee uudella sisältöyhteistyöllä monipuolisia, ei-paikallisia sisältöjä. Kaakon Viestinnän lehtien toimitukset keskittyvät jatkossakin paikalliseen sisällöntuotantoon. Yhtiö jatkaa STT-Lehtikuva n kuvapalvelujen asiakkaana.

"Meidän ydintehtävämme on palvella oman alueen lukijoita kertomalla heitä kiinnostavista ja koskettavista asioista. Uuden sisältöyhteistyön avulla saamme laadukkaita sisältöjä myös Suomen ja maailman tapahtumista", sanoo Itä-Savon ja Länsi-Savon vastaava päätoimittaja Tiina Ojutkangas Länsi-Savon sivuilla julkaistussa uutisessa.

STT kävi vuosi sitten yt:t, joissa se irtisanoi 21 henkilöä. Irtisanotuista 16 oli journalistisen työn tekijää. Prosessissa STT aloitti organisaatiomuutoksen, johon talo sopeutunut tämän vuoden.

Nyt STT menettää suuren asiakkaan. Päätoimittaja Mika Pettersson ei kuitenkaan kommentoi M&M:lle sen vaikutuksia.

"Asia on tuore, enkä kommentoi tätä enempää", hän kuittaa.

Hän ei kommentoi myöskään sitä, milloin STT sai kuulla Kaakon Viestinnän ja Helsingin Sanomien toimituksen alkavasta yhteistyöstä. Kaakon Viestintä on uusi mediayhtiö. Se muodostuu Itä-Savoa ja Länsi-Savoa julkaisevasta Etelä-Savon Viestintä Oy :stä ja Sanoma Oy :n omistamasta Sanoma Lehtimedia sta. Länsi-Savo-konserni omistaa uudesta yhtiöstä enemmistön.

Otsikkoa korjattu klo 17.40