Useat yritykset ovat ottaneet kantaa kuluvalla viikolla järjestettävän Helsinki Pride -viikon yhteydessä. Perjantaina joukkoon liittyi Helsingin Sanomat.

Hesarin perjantain kansi on koristeltu tapahtumaviikon kunniaksi sateenkaaren värein. Kansikampanjassa HS:llä on noin 20 yritystä, jotka ovat halunneet ilmaista tukensa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Kanteen on painettu teksti: "tasa-arvon puolesta".

Mukana ovat muun muassa Kone, Microsoft, Prisma, Accenture, Neste, Marimekko ja Posti.

"Suomi on tasa-arvon edelläkävijöitä maailmassa. HS puolustaa jatkuvasti yhdenvertaisuutta, koska se on avoimen yhteiskunnan tärkeimpiä tukipilareita. Sivistyneessa maassa myös vähemmistöjen asemasta pidetään huolta", Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi toteaa tiedotteessa.

Sanoma Media Finland in viestintäjohtaja Hanna Johde kertoo M&M:lle Sanoman ilmaisevan tukensa Helsinki Pride -viikolle kansikampanjan ohella muillakin tavoilla.

"Osallistumme lauantaina Pride-kulkueeseen. Meiltä lähtee mukaan oma rekka, johon mahtuu kyytiin kolmisenkymmentä Sanoman työntekijää. Lisäksi Sanomatalon katolla ovat sateenkaariliput", Johde kertoo.

Helsinki Pride -viikko on järjestetty vuosittain vuodesta 2006 alkaen.

Järjestäjänä toimii kansalasijärjestö HeSeta ry, jonka tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Heseta ry:n tapahtuma- ja varainhankintapäällikkö Senni Moilanen on ilonen siitä, että moni yritys on halunnut ilmaista tukensa yhdenvertaisuuden puolesta.

"Olemme tehneet Hesarin kanssa hienoa yhteistyötä. On upeaa, että näin monet yritykset ovat lähteneet rohkeasti mukaan. Tämä osoittaa, että Suomessa on vahva tahto yhdenvertaisuudelle", Moilanen toteaa.

Helsinki pride -viikolla järjestetään erilaisia tapahtumia, näyttelyitä sekä keskustelutilaisuuksia. Viikon huipentaa lauantaina järjestettävä läpi Helsingin keskustan kulkeva Pride-kulkue. Viime vuonna kulkueeseen osallistui 35 000 ihmistä.