Helsinkiläiset kasvattavat kaupungista olohuonetta omaehtoisilla tapahtumilla ja avauksilla. Näille tapahtumille Visit Helsinki on nyt avannut uuden tiedotuskanavan, My Helsinki -sivuston.

Sivusto kokoaa yhteen kaupunkilaisten omat vinkit ja Helsingin ajankohtaiset tapahtumat. Kaupungin monimuotoisuutta markkinoivan sivuston lanseerauksen kumppaneina toimivat tällä viikolla vietettävät Pride-teemaviikko ja Tuska-festivaali.

"Erilaisten näkökulmien ja genrejen kohtaaminen tekee Helsingistä mielenkiintoisen ja uutta synnyttävän kaupungin. Siksi oli luontevaa ottaa sekä Pride että Tuska mukaan sivuston lanseeraukseen", Visit Helsingin markkinointiviestintäpäällikkö Tia Hallanoro sanoo tiedotteessa.

"Pride ja Tuska ovat Helsingissä yhtä aikaa, ja katukuvassa tulee näkymään sekä mustanpuhuvaa metallikansaa että sateenkaariväkeä. Helsingissä jokainen saa kuulua kaupunkiin omana itsenään, ilman filtteriä, ja kantaa ylpeänä omia arvojaan."

Pride huipentuu ensi lauantaina kulkueeseen, Puistojuhlaan ja Kaapelitehtaalla järjestettävään juhlaan. Pride-viikon teemana on tänä vuonna media ja kulttuuri.

19-vuotias musiikkifestivaali Tuska kokoaa puolestaan viikonloppuna Helsinkiin metallimuusiikin ystävät. Viime vuonna Tuskassa juhli reilut 25 000 ihmistä.