Helsinki Beer Festival on valinnut Suomen parhaaksi olutravintolaksi hyvinkääläisen Craftersin.

”Crafters on elävöittänyt Hyvinkäätä ja hyvinkääläistä ravintolaelämää merkittävästi. Maistelut, livemusiikki ja minifestivaalit ovat osoitus aktiivisesta baaritoiminnasta, ja Craftersiin tullaan tapahtumien takia jopa muilta paikkakunnilta”, perusteluissa kerrotaan.

HBF:n raadin mukaan Crafters ui vastavirtaan ravintola-alalla, jossa ravintolakäynnit ja anniskelu vähenevät.

”Voi sanoa, että ravintola on muuttanut paikallisten elämää ja saanut samalla muutkin paikalliset olutravintolat petraamaan toimintaansa.”

Seitsenhenkiseen raatiin kuuluvan viskiasiantuntijan Jarkko Nikkasen mukaan vetovoimaa ulkopaikkakunnilta luo valikoima niin olut kuin viskipuolellakin. Oluita on tarjolla 160 erilaista ja hanoja 12. Viskivalikoima on jopa suurempi ja sisältää harvinaisuuksia, joita ei saa muualta Euroopasta.

Olohuonemainen tunnelma, rauhallinen valaistus, loosit, tapahtumat ja yleinen fiilis keräävät kiitosta. Perinteisen ravintolatoiminnan ohella yritys tekee myös olutcateringia.

”On todella hienoa saada tällainen palkinto, jota emme ole osanneet edes toivoa. Toteutamme vain unelmaa ja visiota baarista, johon haluaisimme itse mennä. Tippa tuli linssiin”, bar manager Anssi Hänninen kommentoi tiedotteessa.

Palkinto on lyhyen ajan sisään perustajille eli Hänniselle, Lasse Nymanille ja Janne Eskolalle toinen. Vuonna 2019 heidät palkittiin Hyvinkään nuorina yrittäjinä.

Vuoden olutravintolan valitsi Helsinki Beer Festivalin kutsuma raati, jossa ovat mukana Heikki Kähkönen, Anikó Lehtinen, Mariaana Nelimarkka, Jarkko Nikkanen, Hannu Nikulainen, Sakari Nupponen ja Mikko Salmi.

Crafters palkitaan Helsinki Beer Festivalilla Kaapelitehtaalla 3. - 4. huhtikuuta 2020.