Jalkapallotapahtuma Helsinki Cup järjestetään nyt 43. kertaa ja turnaus voi paremmin kuin koskaan. Kauppalehden mukaan tämä näkyy myös Helsinki Cup Oy :n tuloksessa. Voittokulku on jatkunut jo usean vuoden ajan.

Vielä kahdeksan vuotta aikaisemmin turnaus oli hengityskoneessa.

”Tuolloin Mika Rautio kumppaneineen pelasti yhtiön antamalla sille ison pääomalainan. HJK tuli ensin mukaan pienenä osakkaana, ja myöhemmin ostimme Raution osuuden lainoineen. Olemme kokonaisuutena sijoittaneet toimintaan noin puoli miljoonaa euroa”, HJK Oy :n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen sanoo KL:ssä.

Yhtiön toimitusjohtaja Kirsi Kavanne on ollut kääntämässä turnauksen purjeita alusta asti.

”Paljon on ollut nousuja ja laskuja, mutta olen äärettömän iloinen, että olemme nyt tässä vaiheessa menossa”, Kavanne iloitsee.

Käänteestä huolimatta Helsinki Cup ei ole välttynyt vaikeuksilta. Yhtiötä hiertävät muun muassa kaksi ratkaisematonta oikeuskäsittelyä.

Haasteista huolimattaurinko paistaa Helsinki Cupille. Viime vuonna yhtiöstä tuli viimein velaton, kun se sai maksettua pois 100 000 euron pääomalainan. Se maksoi myös omistajilleen ensimmäistä kertaa osinkoa, kaikkiaan 50 000 euroa.

”Aika monta hyvää vuotta pitää vielä toki mennä, jotta saamme tuottoa sijoitetulle pääomalle. Emme halua tyhjentää kassaa, vaan luoda Helsinki Cupista entistä paremman menestystuotteen”, Lyytikäinen korostaa.

Tapahtuma houkuttelee vuosittain 250 000 kävijää. Sää on viikon kestävälle turnaukselle tärkeä tekijä tuloksen kannalta. Viime vuoden turnauksen viimeisille päiville osuneet kaatosateetkaan eivät silti tulosta painaneet.

Lue koko artikkeli Kauppalehdestä.