­Missä on Helsingin parhaiten muotoiltu kolkka?

”Kaupunkimme rantakalliot ovat paras paikka viettää aikaa. Niille vien aina kansainväliset vieraammekin käymään.”

Mitä uutta on tämän vuoden tapahtumassa?

”Oppimisilmasto-teemamme kertoo kriittisestä, kannustavasta ja tasavertaisesta ilmapiiristä, johon kutsumme kaikki festivaalivieraat. Tavoite on tarjota yllätyksellistä ja anteliasta, sellaista, joka jättää muistijäljen.”

Onko ­Helsingin muotoilu kehittynyt kymmenessä vuodessa?

”Olen asunut pitkään myös Milanossa, New Yorkissa ja viimeksi seitsemän vuotta Lontoossa. Osaan ­arvostaa Helsingin toimivuutta uudella ­tavalla. Kaupungin mittakaavat ovat inhimillisiä, liikkumisen suunnitteluun on ­panostettu.”

Mikä on ­Helsingin muotoilun tulevaisuus?

”Ilmastokriisissäkin tulevaisuuteen täytyy suhtautua luottavaisesti, mutta kaupunkielämän tulee muuttua. Muotoilu voi auttaa siinä ja ­tukea yhteiskunnalliseen, ­positiiviseen muutokseen tähtäävää toimintaa.”

Mitä Design Marketissa on tarjolla?

”Korkealaatuisia tekstiilejä, huonekaluja ja lamppuja edullisin hinnoin. Kukaan meistä ei lähtökohtaisesti tarvitse uutta tavaraa, mutta kestävästi tuotetuille ja kauniille arjen esineille on aina tilausta. Tänä vuonna on suosittu yrityksiä, jotka noudattavat kestävän kehityksen periaatteita tuotannossaan.”

Mistä aiheista tapahtumassa keskustellaan?

”Haluaisin lisätä muotoilun ja ­arkkitehtuurin lukutaitoa. ­Kaikki ympärillämme on jonkun suunnittelemaa, ja mitä tehokkaammin tämän tunnistamme, sitä ­helpommin voimme vaatia parempaa.”