Helsinki Outletin avajaisviikonloppu sujui yli odotusten. Pääkaupunkiseudun ensimmäisen ostoskylän avajaiset ylittivät koko avajaisviikon kävijä- ja myyntitavoitteet.

Helsinki Outletin avautuminen perjantaina 1. marraskuuta keräsi Helsingin ja Vantaan rajalla sijaitsevan uuden ostoskylän porteille jonoa jo tunteja ennen liikkeiden aukeamista. Ruuhkaan oli varauduttu lisätyllä liikenteenohjauksella ja viranomaisvalvonnalla.

Lue lisää: Helsinki Outlet avataan tänään – suunnitelmissa nousta Pohjoismaiden suurimmaksi

“Avajaiset sujuivat hyvin eikä järjestyshäiriöitä syntynyt. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä keskuksen toteutukseen, ulkoalueiden viihtyisyyteen ja tuotemerkkeihin, joita meillä on myynnissä. Ostoskylä on selvästi odotettu lisäys Suomen vähittäiskauppakentälle”, kommentoi Helsinki Outletin johtaja Johanna Haltia tiedotteessa.

Myös ostoskylän vuokralaiset ovat olleet erittäin tyytyväisiä vilkkaaseen avajaisviikonloppuun.

“Yllätyimme positiivisesti siitä, että avajaiset kiinnostivat näin laajasti. Viikonlopun myynti ylitti koko marraskuun myyntitavoitteen”, sanoo Gantin maahantuojan Pro Fashion Oy:n toimitusjohtaja Lars Lönnqvist.

Myös Luhdalle avajaisten myynti oli menestys, ja se sai asiakkailtaan positiivista palautetta.

”Tarjontamme kohtaa hyvin ostoskylän asiakkaiden tarpeet. Helsinki Outlet tulee varmasti olemaan kiinnostava ostoskohde suomalaisille asiakkaille ja matkailijoille”, sanoo Luhta Sportswear Companyn toimitusjohtaja Vesa Luhtanen.

Avajaispäivänä outletiin aukesi 36 muoti-, ulkoiluvaruste-, kodintuote- ja kosmetiikkaliikettä, kuten Hugo Boss, Halti, Guess, Gugguu, Gant, Tiger of Sweden, Marimekko, Timberland ja Samsonite, sekä kahvila ja ravintoloita. Loput neljä liikettä avataan marraskuun aikana ja lasten liikunnallinen HopLop-seikkailupuisto avataan joulukuussa.

Helsinki Outletin avajaiskampanjan mediasuunnittelusta ja ostoista vastasi Havas Helsinki, ja ilmeen on suunnitellut norjalainen mainostoimisto Schjärven. Outlet-kylähankkeen lanseerausviestinnästä vastaa PR- ja viestintätoimisto Marsaana.

Hankkeen takana oleva Fortus AS uskoo Helsinki Outletin nousevan kävijämäärältään Pohjoismaiden suurimmaksi outlet-kyläksi. Tavoitteena on saavuttaa 2 miljoonaa vuosikävijää.

Lue lisää: Helsingin uuden outlet-kylän johtaja Johanna Haltia uskoo konseptin menestykseen myös Suomessa – ”Kymmenen vuoden aikana myynti kasvanut 200 prosenttia”

Lue lisää: Helsinki Outlet ja Marsaana yhteistyöhön: "Yhteinen aika on keskeinen osa kokemusta"

Juttua täydennetty kello 14:05 lisäämällä tiedot toimistokumppaneista.