Helsinki-päivää juhlitaan tänä vuonna ainoastaan verkon ja sosiaalisen median välityksellä koronapandemian vuoksi. Päivän ohjelmaa välitetään 12. kesäkuuta Helsinki-kanavalla sekä sosiaalisessa mediassa ja tapahtumanjärjestäjien omissa kanavissa. Ohjelmaa striimataan livenä muun muassa Keskustakirjasto Oodin ja Suvilahden Tiivistämön lähetysstudioista, jotka ovat valikoitujen tapahtumanjärjestäjien ja esiintyjien käytettävissä.

”Vastuullisena tapahtumatoimijana haluamme varmistaa sekä tapahtumanjärjestäjien että kävijöiden turvallisuuden ja toisaalta tuoda Helsinki-päivän iloa kotisohville”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön vastaava tuottaja Marianne Saukkonen tiedotteessa.

Osa Helsinki-kanavalla lähetettävästä materiaalista voidaan myös kuvata etukäteen. Tapahtumanjärjestäjät voivat lisäksi lähettää ohjelmasisältöä omilta verkkosivuiltaan tai omista somekanavistaan esimeriksi Facebookin tai Instagramin livelähetysten kautta.

”Toivomme ohjelmaan uusia verkon välityksellä striimattavia tapahtumia laidasta laitaan ja kannustamme perinteisten Helsinki-päivän tapahtumien järjestäjiä pohtimaan mahdollisuuksia erilaisille etätoteutuksille.”

Digitaalisia tapahtumia voi ilmoittaa mukaan Helsinki-päivän ohjelmaan aina kesäkuun alkuun asti, ja tuotantorahaa voi hakea 15.4. saakka. Tuotantorahan saajista päättää helsinkiläisistä koostuva Helsinki-päivän raati 27.4. mennessä. Helsinki-päivän ohjelma julkistetaan kesäkuun alkuun mennessä.