Markkinointi

Lala Ylitalo 27.7.2018 14:39

Helsinki-Tallinna-tunnelia ei vielä ole, mutta vodkaa löytyy – Peter Vesterbacka markkinoi hankettaan väkevällä viinalla

Helsinki Tallinn Tunnel -vodkaa pitäisi saada Alkosta vielä tänä kesänä.

Vaikka Helsingin ja Tallinnan välisellä tunneliprojektilla ei ole virallisesti vielä tekijää, Peter Vesterbackan FinEst Bay Area Development -kehitysyhtiön osalta projekti on edennyt jo oheistuotteisiin. Uuden FinEst Distilling Companyn nimissä kehitettiin keväällä Helsinki Tallinn Tunnel -vodka, jota pitäisi saada Alkosta vielä tänä kesänä.

"Ideana, että ihan kuin tunneli yhdistää Helsingin ja Tallinnan, vodka tuo ihmisiä yhteen", Vesterbacka kertoo.

Tunnelivodka lanseerattiin Tallinnassa toukokuussa, kun siellä juhlistettiin Suomen ja Viron hallitusten ensimmäistä yhteistä istuntoa, ja Helsingissä lanseeraustilaisuus oli kesäkuussa. Nyt tuotetta on myynnissä satunnaisissa ravintoloissa, mutta Suomen Alkosta ja Viron Superalkosta tuotetta saa silti ostettua Vesterbackan mukaan vasta lähiviikkoina.

"Meillä piti olla nämä tuotteet jo Alkossa ja Superalkossa, mutta tehtiin toi kolmessa viikossa, niin unohdettiin tietysti viivakoodit pakkauksista. Jouduttiin tekemään uudet pakkaukset, mutta näitä sattuu", Vesterbacka naurahtaa.

Vesterbacka kertoo, että kolmessa viikossa laadukkaan tuotteen kehittäminen on esimerkki siitä, mihin Helsingin ja Tallinnan yhteistyö kykenee.

Vesterbacka kertoo, että tunnelivodkaa tuotetaan varsinaisesti FinEst Distilling Companyn nimen alla. Vodka tehdään virolaisessa Moe-tislaamossa ja Helsinki Distilling Company pullottaa tuotteen.

"Sen [FinEst Distilling Companyn] kotipaikka on itseasiassa Rovaniemi. Eli, siitäkin voi arvailla, että jos on tulossa muita tuotteita, ne ehkä liittyvät sitten siihen osaan maata", Vesterbacka vihjaa tulevista oheistuotteista.

Helsinki Tallinn Tunnel -vodka on yksi Helsinki-Tallinna-tunneliin liitettävistä oheistuotteista, joita Vesterbackan on tarkoitus viedä myös Kiinan-markkinoille. Talouselämä kertoi alkuvuonna, että Vesterbacka uskoo saavansa kiinalaisilta sijoittajilta 70 prosenttia vaaditusta 15 miljardista.

Vesterbackan mukaan Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelin suunnitteluvaihe on edistynyt. Nyt hankkeessa tutkitaan etenkin sen ympäristövaikutuksia ja Vesterbacka kertoo, että syyskuussa Suomeen saapuu kansainvälisiä tunneliporaajia seminaariin.

"Me ollemme tehneet suunnittelun siltä pohjalta, että junat liikkuvat 24.12.2024. Ei ole tullut vastaan mitään, mikä estäisi sen", Vesterbacka kertoo.

Vesterbacka täsmentää vielä, että toukokuussa Suomen ja Viron pääministerit ilmoittivat hallitusten kokouksen jälkeen Tallinnassa, että tunnelille ei ole rahaa Suomen tai Viron budjeteissa, eikä EU:lta ole tulossa rahaa hankkeelle.

"Molemmat samaa mieltä, että tämä on Suomen ja Viron valtioiden kannalta tärkeimpiä hankkeita ja sen takia molemmat 100-prosenttisesti tukemassa tunnelin toteuttamista yksityisenä hankkeena", Vesterbacka kertoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö