Yliopisto

16.6.2011 12:28 päivitetty 4.2.2016 09:59

Helsinkiin uusi kauppakorkeakoulu

Yksityinen yliopisto Estonia Business School aloittaa Helsingissä ensi syksynä.

Yksityinen yliopisto Estonia Business School aloittaa Helsingissä ensi syksynä.

Tallinnassa sijaitseva Estonian Business School aloittaa kauppatieteen kandidaatin ja maisterin tutkintoihin johtavan koulutusohjelman Helsingissä. Tutkinnot ovat EU-alueella Bolognan prosessin mukaisesti standardoituja yliopistotutkintoja, joita EU ja Viron opetusministeriön valvoo. Tutkinnot vastaavat laajuudeltaan ja sisällöiltään suomalaisia kauppatieteen korkeakoulututkintoja. Tutkinnot ovat englanninkielisiä, ja kaikki opetus tapahtuu englanniksi.

"Suomen koulutusjärjestelmä on yksi maailman parhaista ja siksi näemme, että EBS:n tuominen Suomen markkinoille on erittäin järkevä siirto. EBS on luotettava vaihtoehto niille, jotka haluavat saada englanninkielisen yliopistokoulutuksen. Todellista lisäarvoa tuomme tarjoamalla vaihtoehtoisia opiskelumuotoja Helsingissä”, sanoo Helsingin ohjelman johtaja, tohtori Urmas Arumäe. Arumäe on toiminut EBS:n Johtamisen tutkimuskeskuksen johtajana.

Estonian Business School on Baltian maiden vanhin yksityinen yliopisto. Yliopisto perustettiin vuonna 1988 virolaisten, amerikkalaisten ja kanadalaisten partnerien kesken.

Viimeisen viiden vuoden aikana EBS:in Tallinnan kampukselta on valmistunut yli 170 suomalaista opiskelijaa. Tällä hetkellä EBS:in kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopintoja suorittaa noin 70 suomalaista opiskelijaa. Ensimmäiset opiskelijat aloittavat Helsingin toimipisteessä ensi lokakuussa.

EBS Helsinki ottaa uusia opiskelijoita kaksi kertaa vuodessa, sekä syys- että kevätlukukaudelle. Opiskelijavalinta perustuu henkilökohtaiseen haastatteluun, jonka edellytyksenä on ylioppilastutkinto ja riittävä englanninkielen taito. Lukuvuosimaksu on 5000 euroa.

Opiskelijarekrytointi on käynnistynyt. Rekrytointijärjestelyistä Suomessa vastaa EBS:n markkinointiyhteistyökumppani IHS Huippuvalmennus Oy.