Huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen polkaisivat pystyyn hieman erilaisen tilausravintolakonseptin poikkeusaikaan. Finnjävelin verkkosivujen kautta tilattuna luukulta ja toimituksena saa tästä päivästä alkaen ruoan lisäksi ravintoa myös mielelle.

”Kodeissa tarvitaan ravitsevan ja herkullisen ruoan lisäksi myös paljon henkistä tukea. Siksi asiakkaat saavat tilausten mukana ilmaisen koodin Academy of Brainin psykologisiin verkkovalmennuksiin”, ravintoloitsija Alén kuvaa palvelua.

Kyseessä on verkkovalmennusyritys, jonka sivuilta löytyy yli 30 erilaista kurssia. Palvelu tarjotaan, kosoa ”mielen rauhoittamiselle on nyt valtava tarve”. Ruokatilauksen yhteydessä saatavalla koodilla saa kahden viikon käyttöoikeuden palveluun.

”Helppoa ei tule olemaan kenellekään, mutta me selviämme tästä yhdessä,” Alén sanoo.

Ruoat tehdään Finnjävelin tiloissa Ainonkadulla Helsingin keskustassa, ja niitä valmistaa ravintolan omien kokkien ohella myös samojen ravintoloitsijoiden ravintola Ultiman henkilökunta.

Kuljetukset hoitavat pääsääntöisesti Wolt ja Foodora, mutta ravintolan henkilökunta aikoo ainakin alkuun kolmena päivänä viikossa toimittaa ruokaa lounasaikaan eli kello 10-14 myös itse. Toimitusalueet vaihtuvat päivittäin.

”Ruokalähettipalveluiden alue on aika kapea, yritämme mennä sellaisille alueille, joihin ne eivät ulotu”, Alén sanoo M&M:lle.

Ruoan voi käydä myös hakemassa Finnjävelistä.

Tarjolla on annosten lisäksi myös kolmen ruokalajin menu, jonka asiakas voi reseptien pohjalta viimeistellä itse. Menun voi tilata keskiviikoksi, torstaiksi, perjantaiksi tai lauantaiksi.

Ravintoloitsijat huomauttavat, että koska toiminta käynnistetään poikkeusoloissa, sitä myös hiotaan kokemusten karttuessa. Alén rohkaisee lisäksi asiakkaita lähettämään ruokatoiveita.

Jatkoa ajatellen ravintola pohtii myyvänsä satunnaisesti myös ruisleipää, joka on leivottu satavuotiaaseen juureen sekä pyöreää pikkupullaa, joka ”on jo käsite”. Pääsiäismenu on työn alla.

”Eikä Finnjävel ole vielä perunut vappuakaan.”