Lehdistön vapaus

Olli Ainola 29.5.2013 12:04 päivitetty 4.2.2016 10:32

Hesari iski Marimekko-skuupilla hallituksensa jäsentä

Potkut saanut Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen vihjaili lähtiessään, että lehden riippumattomuus voi olla vaarassa.

Uutispommit eivät näytä valikoivan kohteitaan Helsingin Sanomissa senkään jälkeen, kun vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen sai lopputilin.

Tämän päivän lehden skuuppi kertoi Marimekon muotikuosista, joka onkin karkea kopio, plagiaatti. Marimekolle kuosin suunnitellut Kristina Isola myöntää kopioinnin ja sanoo häpeävänsä tekoaan.

Uutinen on kiinnostava myös Hesarin integriteetin kannalta. Potkut saanut Pentikäinen vihjaili läksiäiskirjeessään, että lehden riippumattomuus voi olla vaarassa.

Sosiaalisessa mediassa tästä syntyi melkoinen hässäkkä. Hössöttäjät löysivät potkuihin syyksi sen, että Sanoman hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin olisi muka suuttunut lehden kirjoittelusta.

Meno ei kuitenkaan näytä muuttuneen uuden vt. vastaavan päätoimittajan Riikka Venäläisen komennossa.

Marimekon suuromistaja ja toimitusjohtaja Mika Ihamuotila on Sanoman hallituksen tuore jäsen.

Helsingin Sanomien uutinen on erittäin ikävä Marimekon kannalta. Se horjuttaa vakavasti yhtiön brändiä ja vieläpä hetkellä, jolloin Marimekko yrittää levittäytyä globaaliksi tuotemerkiksi ja kaupaksi. Marimekko on rakentanut yrityskuvaansa nimenomaan omaperäisen ja kestävän suunnittelun varaan.

 

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö