Media

M&M 27.10.2015 09:34 päivitetty 4.2.2016 11:03

Hesari myllää toimintojaan - 3 uutta osastoa ja 4 uutta päällikköä

M&M

Helsingin Sanomien toimitukseen kuuluu vastedes uutisdeski, datadeski ja HSTV.

Helsingin Sanomien toimitukseen on perustettu kolme uutta osastoa: uutisdeski, datadeski ja HSTV. Muutosten tavoitteena on lisätä HS:n monikanavaisuutta ja selkiyttää toiminta- ja johtamismalleja erityisesti digitaalisissa kanavissa.

Uutisdeskiin yhdistetään entinen Uutisdeski ja Päivän Lehti. Deski huolehtii HS:n nopeasta uutisvirrasta sekä sisällön paketoinnista kaikkiin kanaviin. Deskipäälliköksi on nimitetty Kari Räisänen ja digipäälliköksi Samuli Leivonniemi.

Datadeski tuottaa ja kehittää datajournalistisia työkaluja, sisältöjä sekä infografiikkaa kaikkiin kanaviin. Datadeskiä vetää kehityspäällikkö Esa Mäkinen, joka kuuluu jatkossa HS:n toimituksen johtoryhmään.

HSTV huolehtii liikkuvaan kuvaan perustuvasta sisällöntuotannosta ja sen aktiivisesta kehittämisestä. HSTV:n kanavapäälliköksi on nimitetty Kirsi Alm-Siira. Alm-Siira vastaa edelleen myös HS:n sosiaalisen median kanavista.

Kari Räisänen on aiemmin työskennellyt HS:ssä muun muassa uutispäällikkönä, uutis-, kaupunki- ja urheilutoimitusten esimiehenä sekä taloustoimituksen varaesimiehenä. Lisäksi hän on vieraillut IS-urheilussa uutispäällikkönä.

Samuli Leivonniemi on työskennellyt HS:n palveluksessa toimittajana, uutispäällikkönä monissa digitaalisissa kehityshankkeissa.

Esa Mäkinen on työskennellyt HS:ssä kulttuuritoimittajana, datajournalismin tuottajana ja datajournalismista vastaavana uutispäällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Kirsi Alm-Siira on ennen HS:n tuloaan toiminut muun muassa MTV Uutisten uutisankkurina ja toimittajana, Nelosen urheilutoimittajana sekä vapaana toimittajana.

Sanoma Media Finlandin Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi muun muassa Nyt-liite, Kuukausiliite, Teema, HS.fi, HS-kirjat ja HSTV.