Keväällä 2014 perustettu High.fi-sivusto on aloittanut yhteistyön Scoopinion in kanssa. Yhteistyö tuo High.fi -uutiskeräimen käyttöön Scoopinionin kehittämän lukukäyttäytymistiedon keräämismenetelmän.

Scoopinionin selaimeen asennettava lisäosa seuraa uutisten lukuaikaa sekä muuta lukijoiden käyttäytymistä uutisartikkeleissa. Lukuaikatiedon avulla High.fi pystyy suosittelemaan käyttäjilleen "parempaa ja laadukkaampaa luettavaa".

High.fi on oululaisen AfterDawn Oy:n omistama uutiskeräin, joka toimii kuudella eri kielialueella. Ampparit.com in kilpailija High.fi seuraa lähes 2000 mediaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

"Kotimainen verkkojournalismi on suuntautunut jo vuosien ajan niin sanottuun klikkiotsikointiin, sisällön, laadun ja syventävien artikkelien jäädessä auttamatta jalkoihin kehityksessä. Kehitystä ovat olleet kiihdyttämässä sekä uutiskeräimet että sosiaalisen median nousu uutisliikenteen ohjaajana. Toivomme, että pystymme omalta osaltamme ohjaamaan tuota kehitystä takaisin kohti laadukkaan sisällön arvostamista", kertoo AfterDawnin toimitusjohtaja Petteri Pyyny tiedotteessa.