Suomesta tulee jälleen uusi fyysinen laite, joka menestyy korkealaatuisen teknologian, hyvän brändäyksen ja markkinoinnin ansiosta.

Vasta 2017 markkinoille tullut Loupedeckin kuvankäsittelyn säätökonsoli toi startupille viime vuonna 3,7 miljoonan euron liikevaihdon. Tänä vuonna yhtiö uskoo loikkaavansa 10–15 miljoonan euron liikevaihtoon.

Vauhtia antaa erityisesti loppuvuonna julkaistu uusi laite.

”Uuden tuotteen jälkeen olemme olleet kannattava, ja tuplasimme kuukausittaisen liikevaihdon noin puolen miljoonan vauhtiin. Nyt kasvatamme myyntiä”, toimitusjohtaja Mikko Kesti kertoo.

”Viime vuonna aloimme kehittää toimitusketjuamme ja prosesseja Kiinassa valmistautuaksemme kasvuun. Kun kyse on fyysisestä laitteesta, myynnin kasvuun pitää valmistautua eri tavoin”, Kesti toteaa.

Yhtiö tekee suuren osan myynnistään omien verkkosivujensa sekä Amazonin verkkokaupan kautta. Tässä auttaa sen rakentama vahva brändi tuotteen käyttäjien parissa kansainvälisesti.

Uusi laite on tietokoneen lisälaite, joka auttaa esimerkiksi valokuvien, musiikin tai videoiden sujuvammassa editoinnissa. Se tekee työnkulun helpommaksi ja mahdollistaa esimerkiksi valokuvan väritasapainon tai valaistuksen muuttamisen omilla pikasäätimillään. Se on yhteensopiva muun muassa Adoben kuvankäsittelyohjelmien kanssa.

Avoimien rajapintojen ansiosta säädintä voi käyttää lähes minkä tahansa ohjelmiston kanssa, ja sen voi integroida vaikka Exceliin. Käytännössä Loupedeck keskittyy luoville aloille. Kesällä yhtiö on julkaisemassa kokonaan uuden laitteen, joka sopii pelien livevideoiden ohjaamiseen.

”Pelien suoratoisto kasvaa valtavasti ja esimerkiksi Twitch ja YouTube panostavat alueeseen. Tuomme mahdollisuuden pelistriimaamiseen olemassa olevalle laitteelle jo nyt, mutta kesäkuussa siihen tulee oma laite”, Kesti kertoo.

Startupin taustalla on yhtiön perustajan Mikko Kestin valokuvausharrastus. Kun Kesti osti ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkameransa, hän tuskastui kuvankäsittelyohjelmien käyttöliittymiin.

”Editointiin on pitkään myyty erilaisia paneeleita tai musiikin striimauspöytiä. Ne ovat kalliita yrityslaitteita, joita on hankittu studioihin. Kun tietokoneiden tehot ja ohjelmistot ovat kehittyneet, editointi onnistuu kotona läppärillä. Laitepuoli on jäänyt jälkeen. Hiiri ja näppäimistö ei ole paras käyttöliittymä luovassa työssä”, Kesti sanoo.

Vuonna 2016 Kesti keräsi laitteensa prototyypillä Indiegogo-palvelussa runsaan 366 000 euron ennakkomyynnin, mikä mahdollisti yrityksen perustamisen.

Ennakkomyynnin ja alussa saadun siemenrahoituksen jälkeen Loupedeck keräsi vuonna 2018 noin 1,5 miljoonan euron rahoituskierroksen tunnetuilta yksityissijoittajilta. Tuolloin mukaan tulivat myös Rovion omistajaperheeseen kuuluva Mikael Hed sekä ohjelmistoyhtiö Vincitin perustaja Mikko Kuitunen.

Loupedeckin ensimmäinen siemenvaiheen enkelisijoittaja puolestaan on tunnettu sarjayrittäjä ja bisnesenkeli Janne Jormalainen.