New York

Vuokko Eskolin-Nurmesniemen suunnittelema Marimekon Kihlatasku-klassikkomekko päätyi keskiviikkona Hillary Clintonin sosiaalisen median virtaan, kun entinen presidenttiehdokas oli pukeutunut mekkoon yhteiskuvassa Lin-Manuel Mirandan kanssa. Miranda tunnetaan puolestaan Hamilton-menestysmusikaalin ohjaajana ja tuottajana.

Kihlatasku herätti suurta innostusta Clintonin seuraajissa, jotka antoivat pelkästään Instagramissa kuvalle muutamassa tunnissa yli 100 000 tykkäystä.

”Tuo mekko!”

”Rakastan mekkoasi!”

”@Marimekko!”

Marimekon Pohjois-Amerikan liiketoiminnasta vastaava Anna Hakkarainen sanoo, että Clinton on osoittanut kiinnostusta Marimekkoon ennenkin käymällä muun muassa Marimekko-talolla Helsingissä vuonna 2012.

”Mutta emme tiedä, mistä hän on Kihlatasku-mekon hankkinut.”

Ainakaan mekko ei päätynyt Marimekon tiskin alta Clintonille.

”Marimekko ei tee yhteistyötä politiikassa mukana olevien henkilöiden kanssa.”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun yhdysvaltalainen poliitikko kiinnostuu Marimekosta. Muoti-ikoniksi tituleerattu Jackie Kennedy hurmasi paikallisia Marimekko-mekoillaan 1960-luvulla.

”Marimekolla on fanikunta Yhdysvalloissa, ja monet kyllä muistavat Jackien tyylin ja Marimekon ilmiöiksi nousseet mekot.”

Kihlatasku on sosiaalinen median virrassa erottuva mekkokuosi värikkäine taskuineen ja myös Clintonin seuraajat ovat huomioineet vaatekappaleen erikoisuuden. Mahdollisesta myyntipiikistä Hakkarainen ei osaa kuitenkaan vielä sanoa.

”Se jää nähtäväksi!”