Logot

Elina Hakola 15.4.2015 17:25 päivitetty 4.2.2016 10:54

Hillary Clintonin vaalilogoa on jo haukuttu (ja kehuttu)

Kuvakaappaus Hillary Clintonin kampanjasivustosta.
Hillary Clintonin kampanjasivusto.

Sunnuntaina ehdokkuudestaan USA:n presidentinvaaleissa ilmoittaneen Hillary Clintonin vaalilogo on saanut graafiset suunnittelijat haukkomaan henkeään pilkasta ja kauhusta. Legendaarisen I <3 NY -logon suunnittelija ei pidä sitä kovin hirveänä.

Hillary Clinton ilmoitti ehdokkuudestaan USA:n presidentinvaaleissa sunnuntaina. Sen jälkeen internet on kiehunut kommenteista liittyen Clintonin vaalilogoon, joka on sininen H-kirjain, jonka vaakaviiva on punainen nuoli oikealle. Logo on jopa saanut oman Twitter-tilinsä.

Hillary Clinton vaalikampanjan logo. | Kuva: HillaryClinton.com

Pentagramin Michael Bierutin suunnittelemaa logoa on haukuttu muun muassa epäammattimaiseksi, kuljetuspalvelu FedExin logon näköiseksi, eri-ikäisten lasten väkertämäksi sekä ihan vain rumaksi. Ongelmana kritisoijat näkevät myös sen, että logon nuoli viittaa oikealle, eli republikaanien suuntaan. Clinton on demokraatti.

Aivan kaikki eivät vihaa logoa. Osa haluaa nähdä sen myös symbolina nousevalle tasa-arvoisuudelle.

Uutispalvelu CNN kysyi legendaarisen I <3 NY -logon suunnittelleelta Milton Glaserilta mielipidettä logosta. Hän löysi siitä myös jotain hyvää.

"En ymmärrä emotionaalista väkivaltaa logoa kohtaan. Mielestäni se on vähän naiivi", Glaser sanoo.

Hänestä logo on geneerinen, mutta ei liikaa. Sen sijaan hän luonnehti sitä tehokkaasti yksinkertaistetuksi. Siitä käy ilmi Clintonin nimi ja viesti: kansalaisilla on oikeus enempään kuin vain selviytyä. Heillä on oikeus mennä eteenpäin.

Glaser näkee Clintonin logon jopa parempana kuin muiden ehdokkaiden Ted Cruzin, Rand Paulin ja Marco Rubion.

Republikaaniehdokkaiden logot ovat myös saaneet osakseen kritiikkiä, kertoo Wall Street Journal.

Hillary Clintonin ehdokkuus nostattaa tunteita, sillä hän pyrkii presidentiksi jo toista kertaa, eikä kukaan unohda hänen miehensä Bill Clintonin presidenttikauden aikaisia naisseikkailuja Monica Lewinskyn kanssa.

Kiitosta luovuudesta Clintonin kampanjointi saa vaalisivustonsa Error 404 -viestistä, jossa on kuva perheestä vuosikymmenten takaa Disneylandissa Aku Ankka -hatut päässään.

Mitä mieltä sinä olet logosta?

 

Juttuun lisätty klo 18.00 tieto logon suunnittelijasta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö