Brittikoomikko Sacha Baron Cohen saavutti maailmanmainetta vuonna 2006 tekemällään elokuvalla fiktiivisestä kazakstanilaisesta toimittajasta Boratista.

Perjantaina Amazonin suoratoistopalvelu Amazon Primessa ensi-iltansa saa uusi elokuva, Borat 2, viralliselta nimeltään Borat Subsequent Moviefilm.

Tyylilajina on jälleen mokumentti, eli kuvitteellinen tarina, joka jäljittelee kuvauksessaan aidon dokumentin kerrontaa satiirisesti.

Myös elokuvan markkinointi on ollut räävittömästä ja rohkeasta huumoristaan tunnetuksi tulleen pääosan esittäjän tyylille uskollisesti suureellista ja hämmentävää.

Talouslehti Forbes kirjoittaa, kuinka sekä Englannin pääkaupungissa Lontoossa Thames-joen rannalla että Kanadan suurimmassa kaupungissa Torontossa on nähty jättikokoinen puhallettava Borat-nukke.

Sacha Baron Cohenin tapoihin kuuluu promota elokuviaan esittäen omaa roolihahmoaan julkisilla paikoilla. Borat on vieraillut muun muassa suositun slovakialaisen tubettajan David Dobrikin jututettavana.

Elokuva ehti nostattaa poliittisen kohun jo ennen ilmestymistään. Filmissä on mukana kohtaus, jossa nuoren naisnäyttelijän toimittajaksi tekeytyvä hahmo haastattelee USA:n presidentin Donald Trumpin henkilökohtaista neuvonantaja ja asianajajaa Rudy Giuliania.

Aiemmin myös New Yorkin pormestarina toiminut Giuliani kannustaa nuorta naista vaihtamaan puhelinnumeroita sekä osoitetietoja kanssaan. Myöhemmin hän laittaa kätensä housuihinsa.

Giuliani itse on kommentoinut asiaa virallisella Twitter-tilillään. Hänen mukaansa elokuvassa nähtävä kohtaus on vääristelty. Sacha Baron Cohenia närkästynyt poliitikko nimittää valehtelijaksi.

Oli asian laita, miten tahansa, varmaa on, että tuore Boratista kertova elokuva on yksi syksyn puhutuimmista tapauksista alalla maailmanlaajuisesti.