Aalto-yliopistolla ja H&M:llä oli viime vuoden syksynä yhteisprojekti, jossa yliopiston opiskelijat pääsivät suunnittelemaan kuosi- ja tekstiilimallistoja H&M:n asiakasryhmälle.

Nyt projekti toteutettiin toisen kerran ja Aalto-yliopiston opiskelijat haastettiin suunnittelemaan kuosi- ja tekstiilimallisto valitsemalleen H&M:n asiakasryhmälle ensi vuoden syksyn ja talven mallistoon.

Projektin päätyttyä H&M antoi kolmelle opiskelijalle palkinnoksi harjoittelujakson Tukholmassa.

Yhteistyöprojekti tarjosi kaikkiaan 17 opiskelijalle mahdollisuuden luoda toimeksiannon mukainen kuosimallisto ammattilaisten ohjauksessa.

"Projekti toteutettiin nyt toista kertaa tavoitteena vahvistaa suhdettamme Aalto-yliopiston kanssa ja löytää nuoret lahjakkaat printtidesignerit. Aalto on globaalissa mittakaavassa korkeatasoinen tekstiili- ja muotisuunnitteluyliopisto", kertoo H&M:n edustaja Maria Olofsgård Jegéus tiedotteessa.

"Viime vuosi oli menestys, saimme Helsingin-finaalin jälkeen Aallosta tiimiimme 12 työharjoittelijaa. Olen iloinen, että osa heistä, kuten Laura Kunnas, työllistyi meille."

Aalto-yliopiston osalta projektia on vetänyt Maarit Salolainen, ja mukana olivat myös lehtorit Maija Fagerlund ja Ilona Hyötyläinen. H&M:n puolelta luotsaajana oli suunnittelijoista työkseen rekrytoiva Olofsgård Jegéus.